Türk Telekom: Yüzde 67 Yalan, İnternete Daha Az Zam Yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türk Telekom: Yüzde 67 Yalan, İnternete Daha Az Zam Yapılacak

Türk Telekom'dan internete yüzde 67 zam gelecek haberlerine ilişkin bir son dakika açıklaması geldi. Açıklamada zammın daha az olacağına yer verildi.

Ekonomi 1 Nisan 2022 16:50 0
Türk Telekom: Yüzde 67 Yalan, İnternete Daha Az Zam Yapılacak

Türk Telekom, internet ücretlerine yüzde 67'lik zam geldi haberleri sonrası bir açıklama yaptı ve söz konusu haberlerin gerçek olmadığı, internet fiyatlarına zammın olmadığını bildirdi.


BTK geçtiğimiz gün bir karara onay verdi ve Türk Telekom'un internet port ücreti için talep edilen yüzde 67'lik bir zam uygulamasına onay verdi. Port ücretlerine yapılan artışın ardından internet fiyatlarına , tarifelere, paketlere de zam geleceği bildirildi. ! Nisan tarihinden sonra zammın uygulanacağı açıklanırken dün gelen son dakika bilgisinde zammın 1 Haziran tarihine ertelendiğine yer verildi.


KISA SÜREDE ÇOK TEPKİ GELDİ


İnternet üzerinde sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yapan vatandaşlar, internete yapılması planlanan yüzde 67'lik zammın kabul edilemez olduğunu söyledi ve tepkilerini dile getirdi.


TÜRK TELEKOM: ZAM YOK


Tepkiler sonrası Türk Telekom bir açıklama yaptı ve port ücretlerindeki artışlar ile ilgili olarak son dönemlerde gündeme gelen fiyat artışı iddiası konusunda açıklama gereği duyulduğu, bazı basın yayın organları ile sosyal medya platformlarında belşirtilen yüzde 67 zam yapıldı haberlerinin gerçeği yansıtmadığına yer verildi.


Port ücretlerine geçen sene Şubat ayından beri zam yapılmadığını, fiyatlarının değişmediğini bildiren Türk Telekom, "Aradan geçen iki yılı aşkın süre zarfında dünya ve Türkiye ekonomisindeki konjonktüre bağlı olarak maliyetleri doğrudan etkileyen ekonomik parametrelerde ciddi değişiklikler yaşanmıştır. Şubat 2020'den bugüne transmisyon (iletim) maliyetleri önemli ölçüde artmış olmasına rağmen transmisyon ücretlerinde herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir." dedi.


ZAM AZ OLACAK

Açıklamada artışın o kadar yüksek oranda değil enflasyonun ve o oranın çok altında olacağına yer verildi ve "Toptan seviyede gerçekleştirilen fiyat düzenlemesinin perakende seviyesindeki internet ücretlerine yansıması ise tamamen ilgili internet servis sağlayıcı işletmelerin kendi stratejileri kapsamında belirlenecek olup, bu artışın, iddia edilen oranların ve enflasyonun da çok altında olacağı öngörülmektedir. Toptan seviyedeki hizmetler için öngörülen güncelleme teklifi, 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."" denildi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç