Türk Telekom Faturalara Zam Yaptı: İşte İnternet Paketleri Fiyatları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türk Telekom Faturalara Zam Yaptı: İşte İnternet Paketleri Fiyatları

Son dakika haberi: Türk Telekom internet paketi fiyatlarına zam geldiğini açıkladı. İşte ödeyeceğiniz yeni fatura miktarı.

Bilim ve Teknoloji 3 Haz 2022 01:51 0
Türk Telekom Faturalara Zam Yaptı: İşte İnternet Paketleri Fiyatları

Ev interneti fiyatlarına zam geldi.

3 Mart 2022 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından bir karar alındı ve söz konusu karar 23 Mart 2022 günü kamuoyuna duyuruldu. Yayımlanan karara göre Erişim ve Tarifeler Daire Başkanlığı, Türk Telekom IP VAE Hizmeti Port ve Toptan Hat Kiralama tarifelerinde fiyat değişimine gitti. 

Söz konusu fiyat değişimi yüzde 67 olmuştu. Port ücretlerine gelen bu zamdan sonra internet fiyatlarının da değişeceği bildirilmişti. Türk Telekom ise zammın Haziran ayında geleceğini duyurmuştu. Haziran ayı geldi ve beklenen zam kararı yayımlandı. Bu karar ile birlikte Türk Telekom'un alt yapısı üzerinden sağlanan geniş bant internet tarifelerinin toptan fiyatına yapılan yüzde 67 'lik zam faturalara bu ay yansımaya başlayacak.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Edinilen son dakika bilgilerine göre zam sonunda geldi. Gelen açıklamada sabit ev interneti kullanım ücretlerine zam yapıldı. 2022 yılında yüzde 22'leri bulan zamlara giden Türk Telekom, 1 Haziran'dan itibaren yüzde 13 ile yüzde 23 arasında yeni zamlar yaptı.

Son zamla birlikte 2021 yılından bu seneye kadar Türk Telekom, internet ücretlerine toplamda yüzde 43'e kadar zam uygulaması yapmış oldu. 

İŞTE YENİ ZAMLI FİYATLAR

Türk Telekom resmi sayfasından yapılan son dakika açıklamasında zamlı tarifelerin 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerli olacağına yer verildi. Söz konusu yeni tarifelere göre 16 Mbps 'lik internet kullanan bir kullanıcı, daha önce 105 lira fatura verirken artık 129 lira fatura ödeyecek.

24 Mbps'lik internet kullanan biri ise 119 lira fatura veriyordu. Zamla birlikte bu kişi artık 139 lira fatura ödeyecek.

35 Mbps'lik internet kullanan kişinin faturası ise 134 lira seviyesinden 154 lira seviyesine kadar çıktı. 

50 Mbps internet paket fiyatı ise 149 lira seviyesinden 169 lira seviyesine çıkarıldı. 

100 Mbps internet kullanan kişi ise artık 165 TL değil 195 lira fatura ödemesi yapacak.

Söz konusu zamlı fiyatlar 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak ve ek zam gelmemesi durumunda sene sonuna kadar bu şekilde olacak. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç