Türk İş, asgari ücret zam pazarlığının başlayacağı rakamı açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türk İş, asgari ücret zam pazarlığının başlayacağı rakamı açıkladı

Son dakika haberi: Asgari ücrete zam görüşmelerinde önemli açıklama geldi. Türk İş, zam görüşmelerinin başlayacağı rakamı duyurdu.

Türk İş, asgari ücret zam pazarlığının başlayacağı rakamı açıkladı

Asgari ücrette zam pazarlığının başlayacağı rakam açıklandı.

Son dakika haberi: Ntv'nin aktardığı bilgilere göre Türk İş, asgari ücrette zam görüşmelerini başlatacağı rakamı duyurdu.

Geçtiğimiz gün yapılan kurul sonrası yeniden Türk İş Konfederasyonu Genel Başkanlığı görevine getirilen Ergün Atalay, 11 Aralık'ta başlayacak asgari ücret görüşmelerinin kaç liradan başlayacağını söledi.

PAZARLIKLAR KAÇ TL'DEN BAŞLAYACAK?

Türk İş için alt sınırın 14 bin lira olduğunu söyleyen Atalay, geçen gün açıklanana açlık ve yoksulluk sınırına değindi ve "Zam devam ettiği için bırakın sene sonunda insan 3 ay bu ücret ile idare edemiyor" dedi.

"Açlık sınırından bir pazarlık olmaz" diyerek açıklamasına devam eden Atalay, rakamın bunun üzerinde belirlenmesini beklediklerini söyledi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrette pazarlığı 14 bin 25 liradan başlatacaklarını açıkladı.

Sizce asgari ücret pazarlığı kaç TL'den başlamalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Hak İş Genel Başkanlığından da konu ile ilgili açıklama geldi. Mahmut Arslan yaptığı açıklamada 2024 yılı zammı için tek işçinin değil 4 kişilik bir ailenin masraflarının hesaplanması gerektiğini dile getirdi.

Arslan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yüksek enflasyon ve refah payı, milli gelirden kaybettiklerimizin ilave edildiği büyüme hızının da yansıtıldığı 4 kişilik bir işçi ailesinin asgari ihtiyaçlarını sağlayacak bir asgari ücret bizim için yeterli" dedi.

TÜRK İŞ'İN TALEBİ

Türk İş'in 18 bin lira talep edeceği öğrenildi.

TEK ZAM YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada asgari ücrete tek zam yapılacağını söyledi. Erdoğan açıklamasında tek seferde zam yapıp bu işi bitireceklerini söyleyerek yüksek zam mesajı verdi.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
En az 20 bin olması lazım yoksa geçinmek çok zor olur
Ziyaretçi 7 Ay Önce
En az 18 bin 19 bin olmalı
Ziyaretçi 7 Ay Önce
asgari ücret zam pazarlığı en az 18 veya 20 bin TL'den başlamalıdır
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Net asgarî ücret 18000 TL aşağı verilirse hiç vermesinler sadakami veriyorlar it gibi çalıştırıyor iş veren herturlu hakkımızdan mahrum olarak