Türk İş Açlık Sınırını Açıkladı: 5323 TL
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türk İş Açlık Sınırını Açıkladı: 5323 TL

Son dakika haberi: Türk İş tarafından yapılan açıklamada Nisan 2022 açlık ve yoksulluk sınırına yer verildi.

Finans Magazin 27 Nisan 2022 13:45 0
Türk İş Açlık Sınırını Açıkladı: 5323 TL

Türk İş Konfederasyonu'ndan bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırına yer verildi.

Son dönemlerde rekor düzeyde artan enflasyon nedeniyle açlık ve yoksulluk sınırı da rekor kırmaya başladı. Asgari ücreti geçen ay geçen açlık sınırı bu ay asgari ücretin 1000 lira üzerine kadar çıktı.

 

Türk İş Konfederasyonu Başkanlığı tarafından her ay yayımlanan bülten bu ay da yayınlandı ve 2022 yılı Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırına yer verildi. Yayımlanan bültende"Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın nisan 2022 sonuçlarına baktığımızda ülke genelinde milyonlarca kişinin açlık sınırı altında kaldığı görülüyor. 

Söz konusu açıklamada 4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli, yeterli beslenmesi için ayda yapması gereken gıda harcamalarını ifade eden açlık sınırının 5 bin 323 liraya çıktığına yer verildi. Buna ek olarak 4 kişilik bir ailenin gıda  ile giyim, konut, ulaşım, eğitim , sağlık gibi zorunlu harcamalarına gelen yoksulluk sınırının ise 17 bin 340 bin liraya kadar çıktığına yer verildi. 

BEKAR BİR KİŞİNİN YAŞAM MALİYETİ

Türk İş Tarafından yapılan son dakika açıklamasında bekar bir çalışanın "yaşama maliyeti" olarak adlandırılan harcamaların ise aylık 6 bin 965 lira olduğuna yer verildi. 

 

ANKARA'DA YAŞAYANLAR

Ankara'da yaşamakta olan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken en az harcama tutarı önceki aya göre yüzde 8.02 oranında arttı. 12 aylık artış oranı ise yüzde 85.02 oldu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç