Türk İlaç hissesindeki manipülasyon sonrası SPK tedbiri geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türk İlaç hissesindeki manipülasyon sonrası SPK tedbiri geldi

Borsada son dakika haberi geldi. 2 ayda yüzde 300 yükselen hisseye manipülasyon sonrası tedbir geldi.

Borsa 27 Mayıs 2024 0
Türk İlaç hissesindeki manipülasyon sonrası SPK tedbiri geldi

Borsada SPK'dan yeni tedbir: Manipülasyon bitti tedbir öyle geldi.

Borsada hisse bazlı bazı hareketler dikkatleri çekiyor. Bazı hisseler belirli bir dönem tavan tavan giderken belirli bir süreden sonra manipülasyon yapanlar art arda satış yaparak tavandan hisse alanların tabiri caizse parasına çöküyor.

Yüksek fiyattan alan hissedarlar ise satış vermesine rağmen alan olmadığı için elindeki paradan oluyor.

Bunun bir örneği de Türk İlaç hissesinde yaşandı. 6 Mart tarihinde 12 lira oılan söz konusu hisse, art arda gelen tavanlardan sonra 20 Mayıs'ta 37.80 liraya kadar çıkarak 2 ayda yüzde 300'e yakın bir yükseliş gösterdi.

Yaşanan yükselişten sonra art arda satışlar geldi ve hisse şimdi 30.30 TL seviyesinde.

Bu hisse hakkında son dakika açıklaması geldi ve SPK, söz konusu hisseye kredili işlem yasağı getirdi. Sermaye Piyasası Kurulu tarafındna alınan karar KAP'a bildirildi. Ancak manipülatörler boş durmadı ve satışlara devam etti.

200 LİRANIN ÜZERİNE ÇIKACAK DENDİ

Yaşanan yükselişten sonra hisse telegram grupları ile sosyal medya üzerinde gündem oldu  Gruplarda hissenin 200 liraya kadar çıkacağı söylentisi yayıldı ve küçük yatırımcılar bu şekilde daha da fazla zarara sokuldu.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 borsa hisseler, emtia, döviz kurları, altın ve kripto paralar hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç