Türk Akreditasyon Kurumu KPSS ile Kadrolu Memur ve İdari Personel Alımı Yapacak: İşte TURKAK Başvuru 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türk Akreditasyon Kurumu KPSS ile Kadrolu Memur ve İdari Personel Alımı Yapacak: İşte TURKAK Başvuru 2022

Türk Akreditasyon Kurumu bir personel alımı ilanı yayınladı. İlanın başvuru bilgileri başvuru detayları yazımızda.

Memur Alımı İlanları 18 Kasım 2022 00:07 0
Türk Akreditasyon Kurumu KPSS ile Kadrolu Memur ve İdari Personel Alımı Yapacak: İşte TURKAK Başvuru 2022

Türk Akreditasyon Kurumu memur alacak.

Türk Akreditasyon Kurumu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. 18 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan son dakika açıklamasında iki kadroda istihdam etmek üzere 17 memur alımı yapılacağına yer verildi. Biz de bu yazımızda personel alımının başvuru detaylarına yer verdik.

TURKAK tarafından yayımlanan personel alımında kadrolara şu şekilde yer verildi:

  • 15 Akreditasyon Uzman Yardımcısı
  • 2 İdari Personel

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TURKAK personel alımına başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şu şekilde:

14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesinde sayılan genel şartları taşımak,

Akreditasyon Uzman Yardımcılığı pozisyonu için özel şartlar;

  • a) Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
  • b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin, ilanda belirtilen (Tablo-1) bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • c) Giriş sınavının son başvuru tarihi itibarıyla, 2021 veya 2022 yıllarına ait Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) aşağıdaki tabloda (Tablo-1) belirtilen puan türlerinden en az 70 ve üzeri puan almış olmak.

İdari Personel Pozisyonu için;

  • a) En az iki yıllık ön lisans eğitimi veren fakültelerin, ilanda belirtilen (Tablo-2) bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • b) Giriş sınavının son başvuru tarihi itibarıyla, 2022 yılına ait Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) aşağıdaki tabloda (Tablo-2) belirtilen puan türlerinden en az 70 ve üzeri puan almış olmak.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, her bir sınav için aşağıda yer alan Tablo-1 ve Tablo2’de yer alan her bir grup için belirtilmiş puan türünden aldıkları en yüksek puana göre sıralanarak, her gruptan atama yapılacak pozisyon sayısının 4 (dört) katı kadar aday giriş sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Gruplar itibariyle yapılacak giriş sınavına katılma hakkı elde eden en son adayla eşit puan almış adayların tümü sınava çağrılacaktır.

Adaylar, Tablo-1’de belirtilen gruplardan yalnız birine müracaat edebilecektir. Gruplar itibarıyla sınava çağrılacak aday sayısı kadar başvurunun olmaması veya giriş sınavının açıklanması sonucunda sınavı kazanan aday olmaması hâlinde pozisyon ve ihtiyaç durumuna göre gruplar arasındaki sayısal belirleme ve değişiklik yapma yetkisi Türk Akreditasyon Kurumuna aittir.

BAŞVURU

İlana başvurular 18 Kasım ile 4 Aralık tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Türk Akreditasyon Kurumu-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/” adresi üzerinden alınacak. Başvurular 18 Kasım saat 10.00'da başlayacak.

İlan metni için TIKLAYIN

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç