Tunceli Belediyesinden işçilere rekor zam: işçi maaşı 21 bin 200 TL oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tunceli Belediyesinden işçilere rekor zam: işçi maaşı 21 bin 200 TL oldu

Tunceli Belediye Başkanlığı işçilere rekor maaş zammı yaptı. Yapılan zamla işçi maaşı 21 bin 200 TL oldu.

Çalışma Hayatı 31 Mart 2023 12:12 16
Tunceli Belediyesinden işçilere rekor zam: işçi maaşı 21 bin 200 TL oldu

Tunceli Belediyesi asgtari ücreti 21 bin 200 TL yaptı.

Tunceli Belediyesi'nden bir son dakika haberi geldi. Gelen son dakika haberinde 1 Mart 2023 ile 28 Nisan 2024 tarihleri arasını kapsayan toplu iş sözşemesine imzaların atıldığına yer verildi. Belediye işçilerini ilgilendiren toplu sözleşmeye baktığımızda rekor düzeyde bir maaş zammı yapıldığı görülüyor.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye başkan yardımcıları Canan Ay ve Ümüt Kaya ile DİSK-Genel İş Sendikası Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza töreninde, sözleşmeyle belirlenen tarihler arasındaki işçi ve emekçilerin günlük yevmiye ile sosyal haklarına 1 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 85'lik bir zam yapıldığına yer verildi. Bu haklara ek olarak işçilere 6 liralık yol ücreti de eklendi.

ÇALIŞMA SAATİ 7 OLDU

Hem taşeron hem şirket işçilerinin haziran ayında yapılacak toplu sözleşmelerinden sonra ağustos ayı itibarıyla işçilerin çalışma saatleri 7'ye düşürülecek.

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu yaptığı son dakika açıklamasında, “Bileşenlerimizle yaklaşık iki yıldır üzerine konuştuğumuz çalışma saatlerinin düşürülmesine dönük çalışmamız da neticelendi. Şirket çalışanlarımızla Haziran ayında yapılacak sözleşmenin ardından Ağustos ayı itibariyle çalışma saatleri 7 saate düşürülecek. Bu karar işçilerin-emekçilerin hakkıdır" ifadelerini kullandı.

MAAŞ 21 BİN 200 LİRAYA ÇIKARILDI

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın son dakika olarak aktardığı habere göre Belediye Başkanı Maçoğlu, "İhaleyle yapabileceğimiz bütün giderleri işçilere vererek ve onları destekleyerek daha iyi, ucuz ve kaliteli bir iş yapılıyor. Kadrolu işçilerimize yüzde 85 zam ile 11 bin 500 lira olan maaşları 21 bin 200 civarına çıkartıldı" dedi.

Siz hangi belediyeden zam haberi bekliyorsunuz? Aşlağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek adaylar bu sayfada >> Bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (16)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
adaletli insan olunca böyle olunuyor
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Helal olsun sana örnek insan her belediye bu örneği değerlendirmeli
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Ankara Büyükşehir belediyesi
Ziyaretçi 13 Ay Önce
işçiyi, işçi olan, hakkı bilen verir
Ziyaretçi 13 Ay Önce
helal olsun işçinin yanında olan başkana