Tüm şehirler arası otobüslere araç takip sistemi takılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tüm şehirler arası otobüslere araç takip sistemi takılacak

Otobüs yolculuğu yapanların güvenliğini artıracak yeni bir adım atıldı. Tüm otobüslere, araç takip sistemi yüklenecek.

Haberler 17 Ara 2023 0
Tüm şehirler arası otobüslere araç takip sistemi takılacak

Şehirlerarası otobüslere yeni zorunluluk gelecek.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Bakan Abdulkadir Uraloğlu, son dönemlerde şehirlerarası otobüslerin karıştığı kaza saysının artması nedeniyle yeni düzenlemeler getireceklerini, bu konuda yeni zorunlulukların olacağını söyledi.

Bakan Uraloğlu açıklamasında kazalarla gündeme gelen ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler araç takip cihazı konulacağını ve bilgilerin anlık şekilde takip edileceğini, yüksek hız yapan otobüslerin bu şekilde belirleneceğini ve yaptırımların uygılanacağını söyledi.

Bakan Uraloğlu açıklamasında, "Son dönemde maalesef karıştıkları kazalarla gündeme gelen ve şehirler arası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan otobüslerde araç takip cihazı takacak ve bu bilgileri anlık olarak Bakanlığımıza bağlı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğümüzle paylaşacak. 2024 yılı itibarı ile bu uygulamaya başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konum bilgilerinin 2 dakikalık sürelerde bildirileceğini söyleyen Bakan, düzenlemenin 1 Ocak 2024 tarihinden sonra yürürlüğe gireceğini söyledi. Bu uygulama ile anlık şekilde otobüsler takip edilecek ve yüksek hız yapanlar, kurallara uymayanlar tespit edilecek. Konu ile ilgili Bakan Uraloğlu, “Bu uygulama ile taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri 2 dakikalık periyotlar halinde Bakanlığımızın ‘Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ne (U-ETDS) elektronik ortamda iletilecek ve taşıtların etkin bir şekilde takip edilebilmesi sağlanacak” dedi.

Bakan sözlerinin devamında U-ETDS adlı sistemin hazır olduğunu, bu sistem ile araçların anlık takip edileceğini söyleyerek, "Araç takip bilgilerinin de aynı sisteme iletilmesiyle ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı, taşımacı firmalarla gerekli koordinasyon sağlandı, konu hakkında araç takip hizmeti veren firmaların sistemleri üzerinden araç takip bilgileri elektronik olarak Bakanlığımıza iletilecek. Plaka üzerinden tüm sorgulama ve eşleştirme işlemleri Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS) üzerinden yapılacak" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç