Tüm emekliler dikkat: 15-20 gün sonra açıklanacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tüm emekliler dikkat: 15-20 gün sonra açıklanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yaptığı açıklamada emekliler için düzenlemenin 15-20 gün sonra açıklanacağını söyledi.

Emekli Haberleri 18 Nisan 2024 12:57 13

Emekli kart geliyor: Tarih belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında emeklilere yönelik düzenlemenin tarihini verdi.

Uzun süredir konuşulan emekli kart hakkında bilgi veren Bakan Işıkhan, yapılacak kira yardımının büyükşehirler için geçerli olacağını, kiraların pahalı olduğu illerde emeklilere kira yardımı yapılacağı bildirilirken diğer illerde ise emeklilere fatura yardımlarının yapılacağı öğrenildi. 

Önceki gün gerçekleşen AK Parti Grup Toplantısından önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, emekli kart verilecek emekliler, bu kartla anlaşmalı marketlerden eşya alabileceğini söyledi. Bunun için bir düzenleme hazırlığı içinde olduklarını söyleyen Bakan, düzenlemenin 15-20 gün içinde kamuoyuna açıklanacağı, sona gelindiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Emekliler Yılı ile ilgili olarak birçok bakanlıkla, özel sektör kuruluşuyla şu an protokollerimizi gerçekleştiriyoruz. Yavaş yavaş belli bir noktaya geldik. Yakın zaman içerisinde basın mensuplarını davet edeceğiz ve bir lansman gerçekleştireceğiz. Somut bir şey olmadığı sürece paylaşmam etik olmaz diye düşünüyorum ama 15-20 gün içinde, elde ettiğimiz ne kadar somut veri varsa, emeklilerimize ayrıcalık tanıyan, onları ön plana çıkaran, onları destekleyecek psikolojik, sosyal, ekonomik ve sağlık anlamındaki hizmetlerimizi, onların refahını artırma yönündeki her çalışmamızı paylaşacağız"

15-20 gün sonra emekli kart uygulaması açıklandığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdakil inklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

EMEKLİLERE EK ZAM VAR MI?

Emekliler için ek bir zam olup olmayacağı sorusuna da cevap veren Bakan Işıkhan, şunları söyledi:

"Yok, hayır. Genelde yüzdesel artışlar olacak. Örneğin ulaşımda, örneğin kargoda, ziyaret edilen yerlerde. Aslında bakanlıklarımızın benzer uygulamaları var. Biz bakan yardımcılarımızla, tüm bakanlarla ve yardımcılarıyla iletişim hâlindeyiz. Somutlaştırdığımızda sizinle paylaşacağız. Çünkü başlangıç tarihini artık belirlememiz lazım"

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Gün Önce
zam vermeminin yeni yolları
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Bunlara karnimiz tok yapacaksanız zam yapın 2028 de gelecek merak etmeyin akp diye bir parti kalmayacak.
Ziyaretçi 13 Gün Önce
emekli kart yerine maaşlara zam yapsanız birde enflasyonu durdursanız karta gerek kalmaz
Ziyaretçi 13 Gün Önce
2008 yılların da iptal etti klerin geri versin verecekleri yardımları kendileri alsın birsürü yardıma muhtaç insanı kim bu hale getirdi
Ziyaretçi 13 Gün Önce
bir emekli olarak 2008 de hakkımız ne ise onu verin çocuk mu kandırıyor sunuz..