Tüm dünyada gözler çevrildi: Ethereum'da güncelleme günü geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tüm dünyada gözler çevrildi: Ethereum'da güncelleme günü geldi

Kripto para piyasasından son dakika haberleri geliyor. Gelen haberde Ethereum'a güncellemenin bugün geleceğine yer verildi.

Kripto Paralar 12 Nisan 2023 14:05 0
Tüm dünyada gözler çevrildi: Ethereum'da güncelleme günü geldi

Ethereum'da bir güncelleme daha geliyor.

Dünyanın en büyük ikinci büyük kripto para birimi olan Ethereum'da bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde Ethereum'da güncelleme geleceğine yer verildi. Geçen Eylül ayında gelen Merge güncellemesinden sonra şimdi yeni Shangay güncellemesinin gündemde olduğuna yer verildi. 12 Nisan 2023 tarihinde, yani bugün gerçekleşecek güncellemeye saatler kala detaylar belli oldu. Bu güncelleme ile birlikte toplamda 18 milyon Ethereum'un kilidinin açılacağına yer verildi. Bu ETH'lerin toplam pay içindeki oranı ise yüzde 15 civarında.

2021 Kasım ayında 4 bin 868 dolara kadar çıkarak tarihinin en yüksek seviyesini gören Ethereum, daha sonra kripto para piyasasında yaşanan olaylar ve yüksek enflasyon-yüksek faiz döngüsü ile birlikte düşerek 1000 doların altına kadar geriledi. Eylül ayında ise güncelleme öncesinde değer kazanmıştı. Şimdi yeni güncelleme günü geldi ve Ethereum dün yüzde 3 oranında yükselerek 1920 dolara kadar çıkmıştı.

GÜNCELLEME NEDİR? FİYATA NASIL ETKİ EDECEK?

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, Ethereum'da yapılacak güncelleme ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Yorak yaptığı açıklamada güncelleme haberinin piyasadaki oyuncuların gözüü yeniden Ethereum'a döndürdüğünü söyledi. 2022 Eylül döneminde yapılan ve Ethereum fiyatı üzerinde önemli etkiye neden olan Güncellemeden sonra şimdi yeni güncelleme gelecek.

Shangay ya da Shapella adı verilen bu güncelleme, bugün gerçekleşecek. Bu güncellemei le yaklaşık olarak 32 milyar dolar değerinde olan 18 milyondan fazla Ethereum'un kilidi 2 sene sonra açılacak. 18 milyon adetten fazla Ethereum ise toplam kilisi Ethereum'ların ortalama yüzde 15'lik kısmına denk geliyor. Yorak konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu önemli bir gelişme çünkü Ethereum, staking hizmeti vermeye başladığı 2020 yılından bu yana ilk kez Ethereum stake eden yatırımcıların paralarını çekmelerine izin verecek. Shangay güncellemesi adımıyla Ethereum yazılımında da birkaç değişiklik yapılması planlanıyor. Bu güncelleme adımıyla belirli aktiviteler için işlem maliyetlerinde azaltma amaçlanıyor" değerlendirmesini yaptı.

JPMorgan (JPM), bu hafta bir milyondan fazla ether staking ödülü anında kullanıma sunulduğundan, etherin yükseltme nedeniyle muhtemelen bir miktar satış baskısıyla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler, "sorunlu varlıklara" ait stake edilmiş eter bakiyelerinden potansiyel ek satış eklerseniz, satış baskısının önümüzdeki haftalarda daha büyük olabileceğini yazdı.
Banka, Ethereum'un önümüzdeki birkaç hafta içinde bitcoin'den (BTC) düşük performans göstermesini beklediğini söylüyor.

Coinbase (COIN), bu olayın arkasındaki ether satışlarının nispeten sınırlı olması gerektiğini söylüyor.

ETHEREUM KAÇ DOLAR OLDU?

Kripto para piyasasından alınan son dakika bilgilerine göre ETH bugün düşüşe geçti ve 1920 dolardan 1872 dolara kadar geriledi. BTC ise 30 bin 8 dolar seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç