Tüm Dünyada Enflasyonu Arttıracak Adım: Süveyş Kanalı Geçiş Ücretlerine Zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tüm Dünyada Enflasyonu Arttıracak Adım: Süveyş Kanalı Geçiş Ücretlerine Zam

Mısır'dan son dakika açıklaması geldi ve Süveyş Kanalı geçiş ücretlerine zam yapıldığına yer verildi.

Ekonomi 19 Eylül 2022 09:03 0
Tüm Dünyada Enflasyonu Arttıracak Adım: Süveyş Kanalı Geçiş Ücretlerine Zam

Tüm dünyada enflasyonu daha da arttıracak adım atıldı.

Tün dünya enflasyon canavarı ile uğraşırken, artan fiyatları düşürmeye çalışırken bir son dakika açıklaması geldi. Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Usame Rabi yaptığı son dakika açıklamasında , deniz taşımacılığı sektöründe yaşanan değişimler, enerji fiyatlarında yaşanan artışlar, enfalsyonla birlikte birçok kalemde yaşanan yükselişler nedeniyle süveyş kanalı geçiş ücretlerinin yukarı yönlü değiştirildiğini bildirdi.

Açıklamaya baktuığımızda, Süveyş Kanalı'ndan geçen her türlü geminin geçiş ücretlerine yüzde 15 oranında bir zam yapıldığına yer verildi. Rabi yaptığı açıklamada, yalnızca dökme yük gemileri ile turizm gemilerinin geçiş ücretlerine yüzde 10 zam yapıldığını, diğer gemilerin geçiş ücretlerinde yüzde 15'lik artış yapıldığını söyledi.

ZAMLAR ŞİMDİ DEĞİL 2023'TE

Rabi açıklamasının devamında zamların şimdi değil 2023 Ocak ayından itibaren uygulanacağını söyledi. Rabi , söz konusu zamların küresel tedarik zincirinde yaşanan aksamalar, nakliye yönetimindeki fiyat artışları , enerji fiyatlarında yaşanan yükselişler nedeniyle yapılacağını söyledi. 

Süveyş kanalı, dünya deniz ticaretinin yüzde 10'unun karşılandığı  bir bölge ve burası Mısır'ın temel gelir kaynaklarında ilk sıralarda yer alıyor. 

Haziran ayında yapılan açıklamada Süveyş kanalının gelirinin bir önceki yıla göre yüzde 20.7 oranında arttığı ve gelirin 7 milyar dolara kadar çıktığı bildirilmişti.

BU ADIM ENFLASYONA ETKİ EDER

Konu ile ilgili açıklama yapan uzmanlar, geçiş ücretine yapılacak zammmın fiyatlara yansıtılacağını ve bunun da 2023 'te yeni zamlar olarak geleceğini, enflasyonun yüksek seyredeceğini bildirdi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç