Tüm dünyada bekleniyor: Telefon, tablet ve bilgisayarınız bozulabilir: İşte nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tüm dünyada bekleniyor: Telefon, tablet ve bilgisayarınız bozulabilir: İşte nedeni

Telefon, tablet ve bilgisayarlarınız 2024 yılında bozulabilir. Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Bilim ve Teknoloji 7 Ara 2023 22:11 1
Tüm dünyada bekleniyor: Telefon, tablet ve bilgisayarınız bozulabilir: İşte nedeni

Uzmanlar açıkladı: Önümüzdeki 4 ay boyunca telefon, tablet ve bilgisayarınız bozulabilir. İşte sebebi.

Tüm dünyayı etkisi altına alacak bir doğa olayı meydana geliyor. 2023 yılında yaşana doğal felaketlere bir yenisi daha ekleniyor. Gelen son dakika bilgilerine göre beklenmedik doğa olaylarına güneşte meydana gelen patlamalar da dahil oluyor.

Kısa süre önce bilim insanları, Güneş üzerinde, toplamda 60 dünya büyüklüğünde bir delik açıldığını söyledi ve Koronal delik olarak adlandırılan bu dev karanlık oyuk, Güneş'in üst yüzetindeki radyoaktif plazmanın uzay boşluğuna fırlatmasına neden oluyor.

Söz konusu karanlık gölge yanlızca 24 saat içinde 800 bin km genişliğe kadar ulaştı. Söz konusu geçici devasa delikler, güneşteki ani manyetizma değişikliği nedeniyle ortaya çıkıyor. 

Uzay boşluğuna dağılan söz konusu radyoaktif plazmalar ise güneş fırtınasına neden oluyor.

Güneş lekelerinin her geçen saat arttığı ve patlamaların daha sık yaşandığı evrelerse solar maksimum adı ile adlandırılmakta. Uzmanlar yaptıkları açıklamada gelecek günlerde söz konusu hareketliliğin devam edeceğini, güneşte patalamaların birkaç sene içinde zirve noktalara kadar çıkacağını bildiriyor. Uzmanlara göre Güneş, hareketli evrede solar maksimum olarak adlandırılan evrede yıldızın yüzeyinde bulunan lekeler, patlamalar ve manyetik değişiklikler Güneş'teki tüm aktiviteler üst seviyelere kadar çıkıyor.

NORMALDE 2025'TE OLACAKTI

Normal şartlarda bilim insanları bu yıkıntıların 2025 yılında başlamasını bekliyordu. Ancak bunlar 2023 yılında başladı.Budaendişevericibirdurumolarakizleniyor.

Uzmanlar, 2024 yılında tehlikeli güneş rüzgarları ve jeomanyetik fırtınaların meydana gelebileceğini bildirdi.

KÜRESEL ÇAPTA ELEKTRİK KESİNTİSİ VE CİHAZLARDA SORUNLAR ÇIKABİLİR

Uzmanlar, 2024 yılında yaşanacak bu durumlar nedeniyle küresel çapta elektrik kesintileri yaşanabileceğini, buna ek olarak telefon, tablet ve bilgisayarlarda hatalar, sorunlar çıkabileceğini, cihazların devre dışı kalabileceğini söyledi.

EN SON NE ZAMAN YAŞANMIŞTI?

2024'ün ilk çeyreğinde Güneş'te yaşanacak süpersonik patlamaların dünyadaki tüm elektronik aletleri bozabileceği iddia ediliyor.

En son 1921 yılında gözlemlenen süpersonik patlama, ABD'deki telgraf hizmetlerini felç etmişti.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel, finans kamu konut toki haberlerinden haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Aynen