Tübitak 4006 başvurusu başladı: İşte başvuru kılavuzu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tübitak 4006 başvurusu başladı: İşte başvuru kılavuzu

Son dakika haberi: TÜBİTAK 4006 başvurusu başladı. Bilim Fuarları Destekleme Programı başvuru bilgileri ve kılavuzu yazımızda.

İş Dünyası 19 Ocak 2023 18:32 0
Tübitak 4006 başvurusu başladı: İşte başvuru kılavuzu

TÜBİTAK 4006 BAŞVURUSU BAŞLADI.

TÜBİTAK resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasına baktığımızda Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında başvuruların başladığına yer verildi. "4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı 4006-A ve 4006-B Çağrıları başvuru sistemi açıldı" başlığı ile yayınlanan son dakika açıklamasında konu ile ilgili şu bilgiler ve detaylar paylaşıldı: 

Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde ülkemizin emin adımlarla ilerlediği bilim ve teknoloji yolculuğunda geleceğimizin teminatı gençlerimizin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programının 10. Dönem çağrısı, yapılan önemli yeniliklerle ilk kez 4006-A ve 4006-B olarak iki ayrı çağrı şeklinde yayınlandı.

Program ile 5-12. sınıf öğrencilerinin ülkemizin öncelikleri ve bilim ve teknolojideki yönelimler doğrultusunda belirlenen tematik konularda hazırladıkları projeler desteklenmektedir. 2013 yılından itibaren devam eden 4006 Bilim Fuarları çerçevesinde bugüne kadar 81 ilimizden milyonlarca öğrencimiz bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde etmiştir.

10. Bilim Fuarları çağrı dönemi kapsamında önemli birtakım yenilikler yapılmıştır. Yapılan yenilikler ile disiplinler arası çalışma konusunda farkındalık oluşturulması ve öğrencilerin tematik konularda yapacakları çalışmaları temel alanlarla ilişkilendirme konusunda teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

Gerçekleştirilen yeniliklerden bazıları:

Programa 4006-A ve 4006-B olmak üzere iki çağrı şeklinde çıkılması
10. Bilim Fuarları çağrı metinlerine bilim, teknoloji ve yenilik ekosisteminde yer alan öncelikli alanlar doğrultusunda 23 yeni tematik konu ve yapılan projelerin temel alanlarla ilişkilendirilmesini teşvik etmek adına 12 ana alan eklenmesi
Aynı ilde yer alan iki kurum/kuruluşun Programa birlikte başvuru yapmalarına imkân sağlanması ve bu şekilde yapılan başvurulara değerlendirme aşamasında +1 puan verilmesi
4006-A ve 4006-B Çağrılarına Başvuru Yapabilecek Kurum/Kuruluşlar:

5-12. sınıflar arasında eğitim-öğretim hizmeti veren resmi okullar
5-12. sınıflar arasında özel gereksinimli öğrencilere eğitim-öğretim hizmeti veren özel eğitim resmi okulları
Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM)
Öğretim programlarında Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Türkçe derslerinden en az üçüne yer veren Mesleki Eğitim Merkezleri
Belirtilen kurum/kuruluşlarda kadrolu ve tam zamanlı görevli öğretmenler (sözleşmeli öğretmenler dâhil) proje yürütücüsü olabilir. Ancak; müdür, müdür yardımcıları ve ücretli öğretmen olarak görev yapanlar proje yürütücüsü olamaz.

KILAVUZLAR

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı
4006-A Çağrı Metni için tıklayın
4006-B Çağrı Metni için tıklayın
4006-A Bilim Fuarları Kılavuzu için tıklayın
4006-B Bilim Fuarları Kılavuzu için tıklayın

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç