TTB'nin Başındaki Türk İbaresi Kaldırılıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TTB'nin Başındaki Türk İbaresi Kaldırılıyor

Son dakika haberi: TTB'nin başındaki Türk ibaresi kaldırılıyor. Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Haberler 24 Ekim 2022 19:41 0
TTB'nin Başındaki Türk İbaresi Kaldırılıyor

TTB'nin başındaki Türk ibaresi kalkıyor.

Türk Tabipler Birliği Başkan'nın TSK'ya yönelik yaptığı skandal açıklamalardan sonra kabineden kritik bir karar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye'nin en kapsamlı sosyal programlarını biz getirdik. Bunun sebebi eskiye göre milletin daha çok sıkıntı çektiği değil, insanımızın hayat standardı çıtasının yükselmiş olması. 

İhtiyaç durumunda insanımızın yanında olduğumuzu gösterdik. Nitekim geçmişte sadece yakacak ve gıda gibi sadece birkaç başlıkta yardım alan vatandaşlar, şimdi geniş bir alanda devleti yanında buluyor. Aynı şekilde osysal destek verilen kesimler, engellilerden yaşlılara, eşi vefat eden kadınlardan eğitim görenlere kuışatıcı bir yaklaşım var. 

Biz sadece herkesin elinden tutmakla kalmadık, sosyal destek sisteminin mantığını da değiştirdik. Annesi ile çocuğu ile bir bütün olarak ailenin tammaını koruyacak çalışmalara ağırlık veriyoruz. Bugün aileye yönelik yeni bir adımın müjdesini paylaşmak istiyorum

SYDV'ler vasıtasıyla kadın ve çocuklar için kurduğmuz aile destek merkezleri ve sosyal dayanışma merkezleri var. Bu merkezlerde kadınları üretken hale getirmeye çocuklar için faaliyetler var. Kadın ne kadar güçlü olursa hem kendi hayatında hem çocuğunu yetiştirmede ayakta tutmakta başarılı olacak. Son dönemlerde aile yapımızı yıkmaya yönelik tedbirleri, bu merkezleri güçlendirerek tahkim ediyoruz. Ülkemizde halen olan 330 aile destek merkezi sayısını 606 sosyal yardımlaşma merkezlerini 116'ya çıkarıytoruz. 1.2 milyar liralık kaynak ayırıyoruz. 

Türk Tabipler Birliğinin başındaki kişi ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bu kişi ve kurumu ile ilgili çalışma başlatılacak. Bu kurumun başındaki Türk kelimesinin kaldırılması için düzenleme yapılacak."

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç