TSK'ya Asker Alımı Tarihi Belli Oldu (Subay Astsubay Alımı Başvurusu 2022)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TSK'ya Asker Alımı Tarihi Belli Oldu (Subay Astsubay Alımı Başvurusu 2022)

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine yapılacak asker alımı için son dakika bilgisi geldi ve alım tarihi belli oldu.

Asker Alımı İlanları 23 Tem 2022 15:30 3
TSK'ya Asker Alımı Tarihi Belli Oldu (Subay Astsubay Alımı Başvurusu 2022)

TSK'ya asker alımı tarihi belli oldu.

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine yapılacak subay astsubay alımları için 2022 yılı ilanları bekleniyor. Subay ile astsubay alımı büyük bir merakla beklenirken en çok araştırılan konu, MSB bünyesine alımın nasıl olacağı ve şartların nasıl olacağı konuları oldu.

Biz de finans7.com olarak bu yazımızda alımların detaylarına yer verdik.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

MSB bünyesine yapılacak subay astsubay alımında şartlar şu şekilde olacak:

(I) Türk vatandaşı olmak.

(II) Hakkında yedek astsubay olamaz kararı bulunmamak.

(III) Askeri okullar ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı okullardan herhangi bir sebeple çıkmamış veya çıkarılmamış olmak, diğer okullardan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak ve ortaöğretim kurumlarında örgün öğretim dışına çıkartma cezası almamış olmak.

(IV) Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında muvazzaf/sözleşmeli subay veya astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya bunların adayı olarak daha önce istihdam edilmemiş olmak.

(V) Sözleşmeli er/erbaş veya bunların adayı iken sözleşmesi idarece feshedilmemiş olmak.

(VI) Devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak.

(VII)Taksirli suçlar hariç olmak üzere, genel veya özel af kanunları kapsamına girmiş, zamanaşımına uğramış, hapis cezası seçenek yaptırımlarına çevrilmiş, ertelenmiş veya hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile herhangi bir suçtan hükümlü bulunmamak veya hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak.

(VIII)Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlardan birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş, zamanaşımına uğramış veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi; Devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına karşı suçlar, Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk suçu, kamu güvenine karşı işlenen suçlar, genel ahlaka karşı işlenen suçlar ile yağma, zimmet, irtikap, rüşvet, iftira, hırsızlık, dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, uyuşturucu ve/veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, gayri tabii mukarenette bulunma, hileli iflas, kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma suçlarından dolayı hakkında hapis cezasına ve/veya adli para cezasına hükmedilmemiş olmak veya bu suçlar nedeniyle hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma ya da kovuşturma devam etmiyor olmak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak

Söz konusu alımlar Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine yapılacak. 

ASTSUBAY ALIMI ÖZEL ŞARTLARI

MSB'ye yapılacak astsubay alımında KPSS şartı 60 olacak. Bando sınıfına başvuru yapacaklar için KPSS şartı yok. Yaş şartı ön lisans için 25, lisans için ise 27.

SUBAY ALIMI BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

MSB'ye yapılacak subay alımında ise KPSS şartı 60 olacak. Lisans için yaş şartı 27, yüksek lisans için 32 olacak.

Sizce yaş , mezuniyet ve KPSS şartı değişmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İLAN TARİHİ

MSB'ye asker alımında ilanlar Kasım 2022'de , yani 4 ay sonra gelecek. Başvurular 2022 KPSS ile olacak. Lisans için 2021 ve 2022 KPSS ile alım olacak. İlan geldiğinde bildiirmle haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lise mezunlarıda olmalii
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş şartı değişmeli ve lise mezunu da olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2021 KPSS geçerli olamayacak mı bu nasıl iş