Trafik lambası sayısı 4'e çıkıyor: İşte yeni ışık ve işlevi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Trafik lambası sayısı 4'e çıkıyor: İşte yeni ışık ve işlevi

Son dakika haberi: Trafik lambası sayısı 4'e çıkıyor. Fransa'da yürürlüğe giren yeni sistemin kısa sürede diğer ülkelere de gelmesi bekleniyor.

Yaşam 30 Nisan 2023 15:02 3
Trafik lambası sayısı 4'e çıkıyor: İşte yeni ışık ve işlevi

Trafik ışığı sayısı 4 oluyor: İşte yeni renk ve işlevi.

Fransa'dan son dakika haberi geldi. Gelen haberde yayalara kıurmızıda durma alışkanlığının kazandırılmasına adına trafik lambalarına bir yenisinin daha eklenmesi ve artık trafik lambalarının 4 ışıktan oluşmasının beklendiği bildirildi.

France Info'nun son dakika olarak aktardığı haberine göre ülkede yayaların kırmızı ışık hassasiyetinin olmadığı, durmayı pek sevmedikleri için sık sık kazalar meydana geldiği bildirildi. Genellikle yayaların hatası sonucu Metz, Nancy, Nantes, Nice, Strazburg, Toulouse ve Versay kentlerinde sıkça kazalar görülmekte. Bu konuya el atan Fransa yönetimi, kazaları azaltmak adına trafik lambalarına bir yenisini daha ekleme kararı aldı.

LAMBALARA TURUNCU RENK GELİYOR: İŞTE ANLAMI

Bölgede şimdilik deneme amaçlı başlayan uygulamada turuncu rengin de lambalarda kullanılacağı bildirildi. İnsan silüetindeki turuncu lamba kırmızıdan önce yanacak ve yayaların bu şekidle kırmızıdan önce durma ikazı alması, kırmıızda durması sağlanacak.

BİR KENT GERİ ÇEKİLDİ

Yukarıdaki kentlerden Versay kenti, maliyet nedeniyle projeden geri çekildiğini duyurdu. Ancak bu karar kınandı. Diğer illerde bu proje devam edecek.

DİĞER ÜLKELERE DE GELMESİ GÜNDEMDE

Şimdilik sadece Fransa'nın bazı kentlerinde olan trafikte 4. ışık sisteminin yakın zamanda ülke genelinde ve diğer ülkelerde de yürürlüğe girmesi bekleniyor. Sizce bu sistem Türkiye'ye de gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Türkiye'ye gelip gelmiyeceğini bilemem gelsin veya gelmesin,ama Lambalardaki bekleme süresini kısaltmalilar, insanları bezdiriyor.Birde ülkemizde göbek fazla yok,bunlar kırmızı ışığa göre çok daha iyi,,,ama halkın çok iyi öğrenmesi lazım.Eger bu göbeklerdeki kuralları iyi öğrenirlerse kırmızı ışıktan çok daha iyi olur.Fransada çok göbek var,bunlar trafiğin yoğunlugunuda alıyor.Ve hizida yavaşlatıyor.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Mutlaka büyük şehirler için gelmeli artı sayfiye yerleri ve bu bölgeler içinde ana yol vede arterlere gelmesi gerekli ayrıca Anadolu da ziraat ve hayvancılıkla ilgili şehir kasaba ve köy yolları kavşaklarında mutlaka uygulanmalı ve bu ışık ihlali yaya ve sürücü için ağırlaştırılmış kırmızı ışık ihlal cezaları ile uygulanmalı Ufuk Küçük
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Bizde arabalar kirmizida durmuyor.yaya işaretinde durmuyor.cezalar uygulanmadiği sürece ne yaparsan yap sonuç alamazsin.