Trafik ışığı sayısı 4 olabilir: İşte yeni renk ve işlevi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Trafik ışığı sayısı 4 olabilir: İşte yeni renk ve işlevi

Gelecekte trafik ışıklarının 4'e çıkacağı bildirildi. Bilim insanlarının önerisinin ele alınacağı ve bu konuda karar veirleceği öğrenildi.

Yaşam 20 Şubat 2023 10:40 1
Trafik ışığı sayısı 4 olabilir: İşte yeni renk ve işlevi

Trafik ışıkları 4 renk mi oluyor: Bilim insanlarından öneri geldi.

Bilim kurgu filmlerinde, oyunlarda ve bilim kurgu romanlarında sıklıkla karşımıza otonom araçlar çıkıyor. Son dönemlerde büyük teknoloji şirketleri de otonom arabalara el attı ve sokaklarda artık yavaş yavaş otonom araçlar görmeye başladık. Yakında hemen hemen her yerde otonom araçlar karşımıza çıkacak.

Bu durum üzerie bilim insanları bir araştırma yaptı. Amerika'dan gelen son dakika açıklamasında Kuzey Carolina Üniversitesi bünyesindeki araştırmacılar, bunun her geçen gün yaygınlaşması ile birlikte trafik ışıklarının da değişmesi gerektiğini söyledi.

Bilim insanları otonom araçlar için ek bir ışık olması gerektiğini söyledi. Otonom araçların ve kamyonların beyaz trafik ışığına insanlar gibi bakmasına gerek olmayacak. Çünkü artık kablosuz olarak iletişim kurulacak. Bununla birlikte insan sürücüleri ve yolculara kavşaktan geçen sürücüsüz araçları takip etmeleri gereken bir işaret görevi olacak.

Bu öneriye baktığımızda, otonom araçlar belli bir mesafe içinde birbiri ile kavşaklarda trafik ışıklarıyla iletişimde olacak. Bu düzenleme ile trafik akışı daha verimli ve akıllı şekilde olacak.

Örnek vermek gerekirse otonom araçların bapğlandığı beyaz trafik ışığıı, üzerinde daha fazla araba bulunan diğer yollara öncelik verecek ve optimum hızlar konusunda önerilerde bulunacak.

İnsanların kullandığı arabada beyaz ışık aracılığıyla öndeki aracı takip etmeleri gerektiği bildirilecek. Araç durursa durur devam ederse de yoluna devam edecek. Bir ışıkta otonom araç sayısı azalırsa trafik ışıkları normal 3 'lü olacak. Fazla olursa beyaz ışık kullanılacak.

Sizce bu sistem nasıl olur? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Hiç birsey anlamadm