Trafik cezaları değişiyor: Arabası iyi olan artık daha fazla ceza ödeyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Trafik cezaları değişiyor: Arabası iyi olan artık daha fazla ceza ödeyecek

Trafik cezalarına köklü düzenleme geliyor. Gelen düzenleme ile arabası pahalı olan artık daha fazla ceza ödeyecek.

Finans Magazin 16 Ağu 2023 08:03 0
Trafik cezaları değişiyor: Arabası iyi olan artık daha fazla ceza ödeyecek

Trafik cezalarında yeni dönem geliyor.

Trafik cezalarında ve vergilendirmede yeni dönem kısa süre içinde geliyor. Geçen gün Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada vergi düzenlemesi olacağını, doğrudan ve dolaylı vergilerde yapılacak değişiklikler ile vatandaşlardan daha az vergi alınacağı, vergilerin gelire göre belirleneceği, az kazanandan az vergi, çok kazanan kişilerden ise çok vergi alınacağı bildirildi.

Bu kapsamda ilk adım trafik cezaları için atılıyor. Vergi sisteminde atılacak yapısal reformlara imza atılacağı belirtilirken bu kapsamda ilk olarak trafik cezalarına düzenleme geleceği bildirildi. Bunun ardından vergi cezaları ile diğer cezalara da düzenleme geleceği ve gelecek düzenleme ile birlikte artık geliri daha yüksek olan kişilerden daha yüksek vergi, geliri düşük olan kişilerden ise daha az vergi alınması sağlanacak.

KRİTER NE OLACAK?

Araçlara kesilecek cezalarda kriter aracın modeli ve fiyatı olacak. Araç fiyatı yüksek olan kişiler, trafikte ceza kesilmesi gereken bir davranışta bulunması durumunda, arabası kötü olan bir kişiye göre daha fzla ceza ödeyecek. Bu kapsamda bir kategori yapılması ve kategoriye göre ceza miktarlarının araç fiyatlarına göre belirlenmesi bekleniyor. Sizce bu yeni sistem nasıl? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Düzenleme geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için >>> TIKLAYIN
İOS için >>> TIKLAYIN
Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç