Trabzon Belediye Başkanı: Emekli belediye başkanlarının maaşının az olduğunu söyledi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Trabzon Belediye Başkanı: Emekli belediye başkanlarının maaşının az olduğunu söyledi

Trabzon Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptığı son dakika açıklamasında belediye başkanlarının sıkıntıları olduğunu söyledi.

Siyaset 5 Haz 2024 0
Trabzon Belediye Başkanı: Emekli belediye başkanlarının maaşının az olduğunu söyledi

Türkiye Belediye Birliği'nde belediye başkanlarının emekli maaşları hakkında açıklama.

Bugün Türkiye Belediyeler Birliği başkan seçimi vardı. Düzenlenen sçeimlerde CHP'nin adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

İmamoğlu seçimlerin kazananı oldu ve TBB Başkanı oldu.

MAAŞ İSYANI

AK Parti'nin Trabzon Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç seçimler sırasında kürsüye çıktı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Genç yaptığı açıklamada belediye başkanlarının özlük haklarında sıkıntılar olduğunu, emekli başkanların maaşlarının düşük olduğunu söyleyerek bunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Genç yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Belediye başkanlaırmızın özlük hakları konusunda çok çok sıkıntıları var. Çok çok sıkıntı var.Özellikle emekli başkanlarımızın emekli aidatları, aylıkları konusunda sıkıntı var.

Bu hususte kesinlikle bir gayret ortaya koyacağız. Çalışacağız ve belediye başkanlarının çalışırken de emekli olduğunda da özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışacağız.

Daha başka sıkıntılar da var.

Görevimizde iken kamu hizmeti yapıyoruz. Yeşil pasaportumuz vardı. Ancak emekli olduğumuzda hemen elimizden alınıyor. Bunu da doğru bulmuyorum. Bunun da devam etmesi gerekiyor"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç