TPAO'dan Lisans ve Ön Lisans Bölümleri Yazanlara 3 - 6 Bin TL Burs
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TPAO'dan Lisans ve Ön Lisans Bölümleri Yazanlara 3 - 6 Bin TL Burs

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada lisans ve ön lisansta bazı bölümleri yazanlara burs verileceği açıklandı.

Eğitim 4 Ağu 2022 09:33 0
TPAO'dan Lisans ve Ön Lisans Bölümleri Yazanlara 3 - 6 Bin TL Burs

TPAO'dan üniversitelilere burs müjdesi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Yükseköğretim Kurulu ile bir protokol imzalandığı ve imzalanan protokol kapsamında bu sene üniversite tercihi yapacak bazı öğrencilere 6 bin lira burs verileceği açıklandı. 

Türkiye'nin hidrokarbon endüstrisi sektöründe bulunan insan kaynağını daha da geliştirmek için imzalanan söz konusu protokol ile birlikte Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulunda Mavi Vatan'da çalıştırılmak için yetiştirilmek üzere iki ön lisans programı bu sene açıldı. YKS tercihleri kapsamında öğrenciler bu bölümleri 5 Ağustos 2022 tarihine kadar tercih edebilecek. 

Son dönemlerde sıkıntısı çekilen teknisyen eksiğinin tamamlanması, Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi kapsamında açık denizde yürütülen sondaj operasyonları, sondaj gemilerinin işletilmesi ve üretim tesislerinde çalıştırmak üzere teknisyen ihtiyacının karşılanması için açılan bu programlara yerleşen ve kesin kayıt hakkı kazanan tüm öğrencilere , okulu okuduğu süre boyunca TPAO'nun alt şirketi olan TP-OTC tarafından 60 öğrenciye 3 bin lira ayda burs verilecek.

Bunun yanı sıra Petrol Doğalgaz, JEoloji ve JEofizik Mühendislik bölümleri başta olmak üzere toplam 10 mühendislik dalında TPAO, 26 lisans öğrencisine de 6 bin lira burs vereceğini duyurdu.

YKS TERCİHLERİ

YKS tercihleri 5 Ağustos 2022 tarihinde sona erecek. Tercih sonuçlarının ise 15 Ağustos günü açıklanması bekleniyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç