Tosyalı'nın 2024 yılı hedefi: 7 milyar Dolar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tosyalı'nın 2024 yılı hedefi: 7 milyar Dolar

Tosyalı 2024 yılı hedeflerini açıkladı. Yeni tesislerin açılacağını da açıklayan Tosyalı, çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

İş Dünyası 17 Ocak 2024 0
Tosyalı'nın 2024 yılı hedefi: 7 milyar Dolar

Tosyalı Holding hedef büyüttü: 2024 hedefi 7 milyar dolar.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı DAvors'ta dikkat çeken ifadeler kullandı.

Geçen gün başlayan Dünya Ekonomik Forumu’nun 3. gününde gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Tosyalı, Bloomberg HT mikrofonlarına önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik üretiminde imdi konuşulan konuları daha önceden konuştuklarını ve kararlar aldıklarını söyleyerek sözlerine başlayan Tosyalı “Küresel ısınma son dönemlerin en önemli gündem maddesi ve Davos’un ana konularından biri. Dünya’da bir çok çelik şirketi karbon salınımı ile ilgili programlar açıklıyor. Biz çok önceden bu konuda çalışmaya başladık. Ton başı çelik üretiminde dünyadaki en düşük enerji tüketimini sağladık. Yıllardır yaptığımız yatırımlarla şu an dünyanın en büyük çatı tipi solar santraline sahibiz. Çatılarımızda 240 mw enerji üretiyoruz; ama bu yeterli değil. Geçtiğimiz yıl aldığımız stratejik bir kararla 240 mw olan güneş elektrik üretimimizi 10 katı arttıracağız. Bunun büyük bir kısmını çelik üretiminde kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Yeni yatırım alanlarına baktıklarını söyleyerek sözlerini sürdüren Tosyalı, 2024 yılı için Cezayir'deki kapasiteyi 8 milyon tona çıkardıklarını söyleyerek, "Suudi Arabistan planladığımız en iyi yatırımlardan biri olacak. Dünyanın en büyük çelik üreticilerinden biriyiz. Suudi Arabistan’da önce yassı çelik üreteceğiz” ifadelerini kullandı.

Elektrikli araba üretiminin yükske boyutlara taşınacak bir yapıya doğru gittiğini söyleyen Tosyalı “Ankara’da BWC Power Motor fabrikasının açılışı için gün sayıyoruz” diyerek projenin kısa sürede faaliyete geçeceğini söyledi.

HEDEF 7 MİLYAR DOLAR

Açıklamada Türkiye'nin sıvı çelik kapasitesini 6 milyon tona kadar çıkardıklarını söyleyen Tosyalı 2024 yılı hedefinin 7 milyar dolar olduğunu söyleyerek, ”Bu yıl kapasitelerimizin desteğiyle 7 milyar doların üzerinde ciro hedefimiz var” ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç