Tosuncuk Çiftlik Banka Üye Olanları Suçladı: Eğer Şikayet Etmeselerdi Olmazdı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tosuncuk Çiftlik Banka Üye Olanları Suçladı: Eğer Şikayet Etmeselerdi Olmazdı

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın mahkemede , üyelerin paralarını istemesi sonrasında sorunların yaşandığını söyledi.

Son Dakika 11 Mayıs 2022 14:20 0
Tosuncuk Çiftlik Banka Üye Olanları Suçladı: Eğer Şikayet Etmeselerdi Olmazdı

Tosuncuk Çiftlik Bank dolandırıcılığında parasını kaptıranları suçladı: Eğer şikayet etmeselerdi...

Çiftlik Bank davasında Tosuncuk geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye geilp teslim olmuştu. Bunun ardından tutuklanıp cezaevine gönderilen Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın , mahkemede verdiği savunmasında müştekileri suçladı. Aydın mahkemede yaptığı açıklamada, “Müştekiler, ana para iadelerini kolaylıkla alacakken yaptıkları şikayet yüzünden şirkete el konulunca paralarını alamamışlardır. Asla insanları kandırmak, onlara zarar vermek gibi bir düşüncem olmadı” dedi.

Sözcü Gazetesi'nden Sevgim Begüm Yavuz bugün kaleme aldığı yazısında Çiftlik Bank davasının son duruşmasında yaşanan olayları aktardı. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında tutuklu sanıklar hazır şekilde bulundu. SEGBİS  ile mahkemeye bağlanan Aydın, savunmasını yaptı. 

KAYYUM ATANANA KADAR ÖDEMELER YAPILIYORDU

Duruşmada mahkeme heyetinin söz verdiği Mehmet Aydın, “Müştekilerin tamamı hissedarı olduğum şirketle ticari bir sözleşme yapmıştır. Kayyum atanana kadar ödemeler yapılmıştır. Kayyum atandıktan sonra 90 iş günü içerisinde müştekilere parası iade edilecekken şirkete el konulduğu için ödeme yapılamamıştır. Medyanın kışkırtmasıyla müştekiler yaptıkları şikayet yüzünden şirkete el konulunca ana para iadelerini kolaylıkla alacakken paralarını da alamamışlardır” ifadelerini kullandı. 

ÖYLE BİR DÜŞÜNCEM OLMADI

“Şirketin içini boşalttığım tamamen medyanın kışkırtmasıdır." diyerek sözlerini sürdüren Aydın, "Şirketin mal varlığı değerleri sürekli artış göstermiştir. Asla insanları kandırmak, onlara zarar vermek gibi bir düşüncem olmadı” ifadelerini kullandı ve tahliyesini talep etti. 

finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç