Töre Cinayeti Parfüm Sonrası İşlenmiş
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Töre Cinayeti Parfüm Sonrası İşlenmiş

İstanbul'da meydana gelen töre cinayetinin detayları savcılık tarafından açıklandı.

3.Sayfa 24 Tem 2022 14:06 0
Töre Cinayeti Parfüm Sonrası İşlenmiş

Eve gelen parfüm sonu oldu. Olayın arkasından töre cinayeti çıktı.

Geçtiğimiz Ocak ayında İstanbul'da meydana gelen olayın aslı astarı ortaya çıktı. 26 Ocak günü polis ekiplerini arayan bir kişi, gelinini öldürdüğünü söyledi ve kendini ihbar etti. Galip Gülistan isimli kişi kendini ihbar etti ve öldürdüğü kadının başında polisleri bekledi. 

İlk ifadesinde Gülistan, cinayeti kendisine yönelik hareketlerinden rahatsız olduğu için işlediğini söyledi. Ancak gerçek çok sonra ortaya çıktı.

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturmayı derinleştirdi. Kadının eşi Abdurrahman Gülistan, olaydan kısa süre önce eşinin başka bir adamla mesajlaştığını , bunu yakaladığını ancak ikilinin barıştığını, daha sonra ise eve bir parfüm geldiği , hediye gelen parfüm sonrası olayın yaşandığını söyledi. 

Kadının yakınlarına Beni öldürecekler yaşatmayacaklar dediği de ortaya çıkarken Safura Gü-listan'ın töre gereği öldürülmesine yönelik toplantı yapıldığı ve öldürme olayının planlı yapıldığı öğrenildi. 

Savcılık tarafından yapılan inceleme sonucunda "Aile meclisi toplanarak infazına karar verildi" sonucu çıktı. Kararın ise evine gelen hediye parfüm olduğu, bunun aile içinde ciddi bir öfke ve kızgınlık yarattığı , bunun üzerine kararın alındığı öğrenildi. 

İki kişi arasında yaşanan olay olmaktan çıkan ve toplumsal değer taşıyan bir olay olarak nitelendirildi. 

Kadının üzerinden 100 lira ve ablasının telefon numarasının çıktığı , kağıdın saklandığını aktaran savcılık, kendisine zarar verileceğini anlayarak kurtulma çabasına girişti ifadelerine yer verildi. rini kullandı.

Törenin sağladığı meşruiyet ve motivasyona dayanarak şüphelilerin Safura Gülistan'ı öldürme kararı verdiklerini kaydetti.

Kayınpeder, eşi, kaynanası, kayınbiraderleri ve amca çocuklarının aralarında olduğu , 4'ü tutuklu 7 aile bireyi hakkında töre saiki ile tasarlayarak öldürme suçundan müebbet isteniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç