Torba Yasa Ne Zaman Çıkacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Torba Yasa Ne Zaman Çıkacak?

Torba yasa meclise geldi ve gündeme alınıyor. Peki torba yasa ne zaman yürürlüğe girecek? İşte son dakika bilgisi.

Ekonomi 13 Ekim 2022 12:10 0
Torba Yasa Ne Zaman Çıkacak?

Torba yasa ne zaman çıkacak?

Milyonların beklediği torba yasa ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada torba yasa düzenlemesinin meclis gündemine geleceği öğrenildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na geçen hafta gönderilen kanun teklifi , bu hafta komisyonda görüşülecek.

Komisyonda gündeme gelecek düzenlemenin önümüzdeki haftaya kadar komisyondan geçmesi ve Genel Kurul'a sevk edilmesi bekleniyor. Genel Kurula gelecek düzenleme ile çok sayıda borcun silineceği, faizlerin düzenleneceği, sicil affının geleceği ve daha birçok düzenlemenin olacağı görüldü.

KYK BORÇLARI

Düzenleme ile KYK borçlarının faizleri silinecek. KYK 'dan kredi çeken vatandaşlar sadece ana para ödemesi yapacak. 

SİCİL AFFI

Kara listede bulunan 10 milyondan fazla kişi ve şirketin sicil affı ile kara liste olarak adlandırılan listeden çıkarılacağı görüldü. Borçlar yapılandırılacak ve yapılandırma sonucu ödemelerin başlaması ile kara listeden çıkarılacaklar.

2 BİN LİRANIN ALTINDAKİ BORÇLAR SİLİNECEK

2 bin TL'lik borcun altında takipli borcu olan kişiler, borçları varlık yönetim şirketlerinde olan kişilerin borçları silinecek. 

GENEL KURULA NE ZAMAN GELECEK?

Torba yasa düzenlemesi , Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtikten sonra TBMM Genel Kurul'una gelecek ve genel kurulda görüşülecek. Genel Kurulda görüşüecek düzenlemenin Ekim ayı sonuna kadar meclisten geçmesi ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe gireceği öğrenildi. 

Düzenleme sürecinden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç