Torba Yasa MEclise Geldi: Engelli Aylıklarına Düzenleme Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Torba Yasa MEclise Geldi: Engelli Aylıklarına Düzenleme Geliyor

Son dakika haberi: AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yaptığı son dakika açıklamasında engelli aylıklarına düzenleme geleceğini söyledi.

Ekonomi 7 Ekim 2022 15:46 0
Torba Yasa MEclise Geldi: Engelli Aylıklarına Düzenleme Geliyor

Torba yasada engelli  aylığı düzenlemesi geliyor.

AK Parti tarafından hazırlanan kanun teklifinde 100 madde yer alıyor. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren düzenleme için geri sayım devam ederken bugün bir açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yaptığı son dakika açıklamasında kanun tekliflerini meclise bugün sunduklarını söyledi. 

Elitaş açıklamasında torba yasada engelli ve yaşlı aylıklarına düzenleme yapılacağını bildirdi. Normalde engelli ve yaşlı aylığı almada bazı şartlar var. Yüzde 40 ve üzerinde engelli olan vatandaşlar, aylık almaya hak kazanıyor. Ancak belirli periyotlarla bu engel sağlık kurulu tarafındna teyit edilmeli. 3 yıl aylık aldı 3 yıl sonunda gitti ve engel oranının yüzde 40'ın altına düştüğünü görürse egelliye ödenen aylıklar geri istenmiyor ve faizi de alınıyor. Bu süre içinde engel düştüğü aydan herhangi bir ödeme varsa bu ödemelerden vazgeçilecek ve vatandaşa tebliğ tarihinden itibaren ödemesi yapılmayacak.

Bunun yanı sıra maske cezalarına af geleceği, KYK borçlarının faizlerinin silineceği ve sadece ana paranın gençlerden alınacağı söyleyen Elitaş, "Yurt dışında yaşayan bir vatandaşımız Türkiye’ye araçla geldiği takdirde 2 yıl içerisinde bu araçla yurt dışına çıkmamak kaydıyla Türkiye’de kullanma hakkı var. Yurt dışından çıkış yaptığı takdirde Türkiye’de aracı niye kullanmıyorsunuz diye cezalar vardı. O cezalarda af yoluna gidiyoruz."

Düzenlemenin tam metni bugün yayınlanacak. TAM METİN YAYINLANINCA HABERDAR OLMAK İÇİN FİNANS7.COM'U TAKİPTE KALIN.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç