Toplu sözleşme görüşmelerinde son durum açıklandı: 3. süreç başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Toplu sözleşme görüşmelerinde son durum açıklandı: 3. süreç başlıyor

Memur ve emeklilerin toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci süreç sona erdi. Yeni süreç başlıyor. İşte detaylar ve toplu sözleşmede son durum.

Çalışma Hayatı 8 Ağu 2023 20:14 0
Toplu sözleşme görüşmelerinde son durum açıklandı: 3. süreç başlıyor

Toplu sözleşmede ön müzakere süreci sona erdi: Kritik tarih açıklandı.

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde hafta boyunca devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde ön müzakerelerin sona erdiğine yer verildi. Hafta boyunca devam eden komisyon çalışmalarında genele ve hizmet kolları için maddeler görüşüldü. Komisyon çalışmaları kapsamında genele ilişkin tekliflerle birlikte 11 hizmet kolunun teklifleri tek tek görüşüldü ve tasnif edildi.

1 Ağustos tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde komisyon çalışmaları tamamlandı. 2 Ağustos tarihinde başlayan ve hafta sonunda da devam eden komisyon çalışmalarında MEmur Sen ve bağlı sendikaların Kamu İşveren Heyeti'nde sunduğu teklifler masaya yatırıldı ve tasnif edildi. 11 hizmet kolunun teklifleri ve genele ilişkin tekliflerin görüşüldüğü komisyon çalışmalarında kamu görevlilerinin talep ve beklentileri tek tek masaya yatırıldı.

Toplantılardan bazılarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik isimleri de katıldı ve pazarlıklar titiz şekilde sürdürüldü.

Memur Sen'in genele ilişkin teklifleri de görüşüldü ve sona erdi. Toplu sözleşmede bundan sonra gelecek süreç, komisyon çalışmalarında ortaya çıkan raporlarla birlikte tekliflerin müzakere edilmesi konusu olacak.

Müzakere süreci 9 Ağustos'ta başlayıp 12 Ağustos tarihinde sona erecek. 14 Ağustos tarihinde ise Kamu işveren heyetinin teklifi sunması bekleniyor. 15 Ağustos tarihinde genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçilecek olan toplu sözleşmede hükümetin ikinci teklifini ise 17 Ağustos tarihinde sunması bekleniyor.

Süreçten haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç