Toplu Konut İdaresinden Muş'ta 444 konut
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Toplu Konut İdaresinden Muş'ta 444 konut

TOKİ'den son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Muş'da 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplamda 444 ev yapıldığına yer verildi.

TOKİ Başvuru 10 Haz 2023 17:41 0
Toplu Konut İdaresinden Muş'ta 444 konut

TOKİ, Muş'ta 444 ev yapıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından bir açıklama yapıldı. TOKİ resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında Muş Kepenek’te yapımına başlanan 444 adet konutun tamamlandığını bildirdi.

Söz konusu proje ile ilgili açıklamada bulunan TOKİ 2 Nolu Uygulama Dairesi Uzmanı Eyüp Yüksel, “6 Şubatta ülkemizde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen asrın felaketinden sonra Toplu Konut İdaresi olarak hızlı bir şekilde depremin yaralarını sarmaya başladık. Aynı zamanda daha önce vatandaşlarımıza verilen sözler neticesinde 100 Bin ve 250 Bin konut kapsamında Muş ilinde yapımı tamamlanan konutlar yatay mimariye uygun olarak toplam 28 blok, 444 daire olarak depreme dayanaklı, radye temel üzerine, tünel kalıp sistemiyle inşa edilmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu projede 300 adet 2+1 ev olduğu, kalan 144 evin ise 3+1 olduğu bildirildi. Buna ek olarak 150 kişilik 1 cami, 6 adet mescit ve bir adet 8 dükkanlı ticaret merkezinin yapıldığına yer verildi.

Tüm blokların çevresinin hak sahipleri ve çocukların güvenli şekilde vakit geçirmesi için ağaçlandırma yapıldığını da söyleyen Yüksel, “Ada içlerinde çocuk oyun alanları, fitnes alanları, kamelyalar, basketbol sahaları, otoparklar ve yürüme yolları yapılarak Muş halkının hizmetine sunulmuştur" ifadelerini kullandı.

TOKİ'nin güncel konut kampanyası için TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç