Toplantı Sona Erdi: Sözleşmelilere Kadroda Son Dakika Açıklaması Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Toplantı Sona Erdi: Sözleşmelilere Kadroda Son Dakika Açıklaması Geldi

Sözleşmeli kamu personellerine kadro ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Toplantı sonrası ilk açıklama Ali Yalçın'dan geldi.

Son Dakika 6 Ekim 2022 17:12 0
Toplantı Sona Erdi: Sözleşmelilere Kadroda Son Dakika Açıklaması Geldi

Son dakika : Sözleşmeli personellere kadroda kritik görüşme sonrası açıklama geldi.

Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda kritik bir görüşme gerçekleşti. 600 bine yakın kamu personelini yakından ilgilendiren sözleşmeli personellere kadro konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan sonra Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile görüştü.

Saat 13.00'da başlayan toplantı 1 saat sürdü. Memur Sen Genel Başkanı Yalçın toplantıda sözleşmeli kamu personellerine kadro konusunda talepleri Bakanlığa iletirken bu konuda gelinen son nokta hakkında bakan Bilgin Ali Yalçın'ın sorularını yanıtladı.

Toplantıdan sonra ilk açıklama Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan geldi. Yalçın yaptığı açıklamada sözleşmeli kamu personellerine kadro ile ilgili çalışmaları hızlı şekilde bitmesi ve Ekim ayında bu konuyu artık nihayete erdirmek için sıkı çalışmaların , görüşmelerin devam edeceğini söyledi. Ali Yalçın konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Ekim ayında bu işi bitirmek için sözel mutabakatımız var ve görüşmeler devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Memur-Sen olarak, bizim buradaki temel yaklaşımımız, kamuda kadrolu, süreli sözleşmeli, süresiz sözleşmeli gibi ayrımların olmasından ziyade kamuda bir bütünlüğün olması, istihdamın bu anlamda tekleşmesi ve mevzuatın da tek tipleşmesi boyutuyla bir süreç yönetimi yapıyoruz. Kamu, bu kadar dağınıklığı kaldırmaz. Bu memnuniyet getirmediği gibi çalışma barışını da bozuyor. Aynı işi yapan farklı statüde insanlar aynı kurumda, aynı büroda çalışmaya devam ediyorlar ve bu çalışma barışını hiçbir zaman sağlamıyor."

"Şunu anlayışla karşılıyoruz, mevcut düzenlemenin, 657'nin 4/B kısmı bazı istihdamda zorlanılan teknik personel konusunda bir ruhsat olarak kamuda zaten getirilmişti, bu yine aynen dursun. Bu konuda kamunun bazen istihdamda zorlandığı alanlara ilişkin özel ruhsat olarak bu işlesin. Sözleşmeli olup kadroya geçmek istemeyen bazı kısımlar var, onlar evet kalsın. Ama geniş çerçevede süreli sözleşmeli, süresiz sözleşmeli gibi farklı mevzuatlar üretilerek kamudaki bütünlüğün dağıldığı alan toparlansın ve kadroya geçirilerek bu tartışma tamamen bitirilsin istiyoruz. Temel gayretimiz bu. Çünkü bu anlamdaki çeşitlilik hem çalışanı mutsuz ediyor hem örgütlü yapılar olarak bizi yoruyor hem de kamu buradan herhangi bir şey elde etmiyor. Sadece huzursuzluk elde edilmiş oluyor. Bunun mali bir yükü de yok. Zaten bu ödeme yapılıyor çalışanlara. Zaten çalışanın mali haklarında bu düzenleme yapıldığında çok ciddi mali bir iyileştirme söz konusu değil."

Yalçın, "Az önceki görüşmemizde 'Ekim ayında bu işi bitirelim' diye ortaklaşa sözel bir mutabakatımız var. Ekim ayında bitirmek nihai hedefimiz." dedi.

TAŞERONA KADRO

Taşeron konusunda da dün açıklama geldi. Çalışma Bakanı TRT Haber'de açıklama yaptı ve 90 bin taşeron işçinin kadro konusunun çözüldüğünü ve bunun Ekim ayında sona erdirilmesi , meclisten geçtikten sonra Kasım ayında yasalaşmasını hedeflediklerini söyledi.

Toplantıdan sonra Çalışma Bakanlığından henüz bir açıklama gelmedi. Açıklama gelince takipçilerimize aktaracağız. Haberdar olmak için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç