Tonya Belediye Başkanını darp ettiği iddia edilen işçi, olayın nedenini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tonya Belediye Başkanını darp ettiği iddia edilen işçi, olayın nedenini açıkladı

Tonya'da belediye başkanına makamında saldıran işçi olayın neden meydana geldiğini açıkladı.

Siyaset 27 Mayıs 2024 0
Tonya Belediye Başkanını darp ettiği iddia edilen işçi, olayın nedenini açıkladı

Belediye başkanını döven işçi, olayın nedenini açıkladı.

Geçen gün Tonya'da meydana gelen olayda işçiler makam odasında belediye başkanına saldırdı ve onu makamında dövdü. Olaydan sorna haklarında gözaltı kararı verilen işçilerin ifadeleri ortaya çıktı.

Gelen son dakika bilgilerine göre işçinin tansiyonu düştüğü için cezaneye gittiğini, bu sırada belediye başkanı ile karşılaştığını, başkanın ise mesai saatleri içinde neden görev yerini bıraktığı için savunma istediği öğrenildi. Bunun üzerine başkanın makamına giden işçi, durumunu izah etti. Başkanın ise "Gıcıklık hakkımı kullanıyorum" dediğini bildirdi.

İfadesinde işçi şunları söyledi:

"35 yıldır belediyede yardımcı hizmetler sınıfında memur olarak çalışmaktayım. Başkan Beşel ile yaklaşık 10 yıl birlikte çalıştık. Olay günü mesaide tansiyonumu ölçtürmek için H.K. ile eczaneye doğru gidiyorduk. Dışarıda yürürken başkan ile karşılaştık. Tansiyon ölçümü sonra yeniden mesaimize döndük. Başkan, mesai saatlerini ihlalden bizden savunma istedi. Bizlere bu hususta evrak tebliğ edildi. Buna istinaden durumu anlatmak için makama gittik. Odadaki misafirlerin çıkmasını bekledik. Makamda 2 kapı bulunmakta, bu odalardan danışma tarafındaki açık olan kapıdan içeri girdik. Başkan misafirleri uğurlarken, kapıyı kapatıp, kilitledim. Suç işlemek için kapıyı kilitlemedim. Başkan rahatsız edilmesin diye o kapı kilitli tutulurdu. Ben de nezaket gereği kapıyı kilitledim. Başkan ayaktaydı, kendisine 'Neden yasal işlem başlattığını' söyledik. Başkan bize 'Gıcıklık hakkımı kullanıyorum, bana oy vermediniz' dedi. Elini bana sallayınca vuracağını düşünerek kendimi koruma amaçlı başkanın yakasından tuttum. Kendisini darbetmedim. Araya girdiler aramızda itişme oldu. Biz odaya sadece konuşmak için gitmiştik. Üzerimde herhangi bir silah yoktu. Suçsuzum"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç