TOKİ'ye Başvuramayanlara Müjde: Ziraat Bankası'ndan 180 Bin TL'ye Satılık Ucuza Ev
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ'ye Başvuramayanlara Müjde: Ziraat Bankası'ndan 180 Bin TL'ye Satılık Ucuza Ev

Son dakika haberi: Ziraat Bankası satılık gayrimenkuller kısmından yayınlanan duyuruda uygun fiyata ev satışı başladığına yer verildi.

Emlak 16 Eylül 2022 15:12 2
TOKİ'ye Başvuramayanlara Müjde: Ziraat Bankası'ndan 180 Bin TL'ye Satılık Ucuza Ev

TOKİ'den ev alamayanlara devlet bankasından daha ucuza ev.

TOKİ sosyal konut duyurusu geldi ve Türkiye genelinde 250 bin ev yapılacağına yer verildi. Duyurunun yayınlanmasının ardından şimdiye kadar 1 milyon 700 binden fazla kişi başvuru yaptı. Başvuru çok oldu ama başvuru yapanların birçoğu TOKİ çıktığında nasıl peşinat ödemesi yapacağını, hadi peşinat ödemesini bir şekilde yaptı nasıl hem oturduğu evin kirasını hem TOKİ tokisini ödeyeceğini düşünüyor. (Son açıklamaya göre TOKİ evleri bitmeden aylar önce sözleşme imzalanacak ve taksit ödemeleri henüz eve geçmeden başlayacak.)

Bu durum başvuru yapanların kafasını karıştırırken kamu bankalarından satılık gayrimenkul duyurusu geldi. Yayınlanan duyurularda uygun fiyata 2. el konutların satışlarının başladığına yer verildi. Kredi desteği ile satışa sunulan söz konusu konutlarının fiyatları da duyuruldu.

Fiyatlara bakıldığında piyasadaki fiyatlardan daha uyguna satıldıkları görülüyor. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda kamu bankalarının satışa sunduğu 2. el konutların detaylarına ve başvuru bilgilerine yer verdik.

NASIL OLUYOR?

Bankalardan kredi çeken ve ev araç ya da başka bir şey almak isteyen vatandaşlar , bu borçlarını ödemedikleri zaman teminat olarak gösterilen evlere el konuluyor. Bu evler daha sonra banka tarafından satışa sunuluyor. Bu evler , bankalar tarafından alındığı için daha uygun fiyatlara satılıyor. 

İşte satıştaki bazı konutların fiyatları:

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Konutlara başvuru yapabilmek için izlenecek yol şu şekilde açıklandı: "Gayrimenkullerimizin bir kısmı fiziki ihale yöntemiyle bir kısmı e-ihale yönetimiyle satılmaktadır. Fiziki ihale ile satışına devam edilen her gayrimenkul için belirlenen teminat tutarının verilmesinden sonra, internet sayfamızda yer alan teklif mektubu ile satış şartnamesinin doldurularak, en geç ihaleden bir gün öncesine kadar, kapalı zarf içinde ilgili ihale komisyonuna teslim edilmesi veya posta ile ulaştırılması gerekmektedir. Postadaki gecikmelerden Bankamız sorumlu değildir."

İLANLARA NASIL BAKARIM?

Yaşadığınız şehirde bir konut satışı olup olmadığına Ziraat Bankası satılık gayrimenkuller kısmından bakabilirsiniz. "https://e-satis.ziraatbank.com.tr/gm-index.intengo?activeTab=allItems&cid=1207253" adresine giderek satılık gayrimenkullere bakabilirsiniz.

Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ağlayanin mali gulene yar olmaz vesselam bankanın ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey değil bu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Whahsh