TOKİ'nin 1 Evinin Maliyeti Ne Kadar? İşte Konutun İnşa Fiyatı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ'nin 1 Evinin Maliyeti Ne Kadar? İşte Konutun İnşa Fiyatı

TOKİ eli ile yapılan konutlarda 1 dairenin gerçek maliyeti belli oldu. İşte 1 dairenin maliyeti.

TOKİ Başvuru 27 Eylül 2022 21:53 0
TOKİ'nin 1 Evinin Maliyeti Ne Kadar? İşte Konutun İnşa Fiyatı

1 dairenin fiyatı ne kadar?

TOKİ konutları hakkında son dakika açıklaması geldi. Sözcü'den Yusuf Demir bugün kaleme aldığı yazısında TOKİ'deki bir dairenin maliyetinin ne kadar olduğunu kaleme aldı. 

Gelen bilgilere göre Elazığ2da 396 konut için bir ihale yapıldığı ve konutların maliyetinin yaklaşık olarak 385 milyon 977 bin 574 TL olduğu bildirildi. 7 Temmuz 2022 günü Ankara'da düzenlenen ihaleye katılan iki şirketin ortaklığına verildi. İhalede çıkan rakamla evlerin ortalama fiyatları da belli oldu. 

Açıkladığı son sosyal konut projelerinde ödemelerin memur maaşlarına endeksli olması nedeniyle eleştirilen TOKİ’nin tartışmalar sürerken Elazığ’da 396 konut için gizli saklı bir ihale gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Tam adı “Elazığ İli Merkez İlçesi Aşağı Holpenk Mahallesi 5. Etap 396 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” şeklinde tanımlanan söz konusu projede yapılan ihalede anlaşma bedelinin 324 milyon lira olduğuna yer verildi. Kontların 11 Nisan 2023 tarihinde tamamlanacağı ve vatandaşlara teslim edileceği bildirildi. 

1 DAİRENİN MALİYETİ BELLİ OLDU

Arazi bedeli hariç olmak üzere imzalanan bu ihaleye bakacak olursak bir dairenin maliyetinin 818 bin lira olduğu görülüyor. Yapılacak bu konutlar, 2020 Elazığ depreminden 3 yıl sonra yani 2023 yılının Nisan ayında hak sahiplerine teslim edilecek. Kadın Erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için Facebook Grubumuza TIKLA KATIL

TOKİ 250 bin sosyal konut projesi başvurusu ise devam ediyor. Başvurular 31 Ekim'de sona erecek.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç