TOKİ'den Ucuza Kiralık Ev
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ'den Ucuza Kiralık Ev

Ev kira fiyatlarını düşürecek önemli bir hamle geliyor. TOKİ'nin kiralık ev yapabileceği açıklandı.

Emlak 30 Mayıs 2022 08:24 2
TOKİ'den Ucuza Kiralık Ev

TOKİ kiralık ev yapıp ucuza kiralayacak.

Dar gelirli vatandaşlara yönelik son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde ciddi oranda artan kiralarla mücadele için birçok seçenek masada gündeme gelirken bu seçeneklerden en dikkat çekeni TOKİ'nin ucuza ev yapıp vatandşalara ucuza kiraya vermek olduğu öğrenildi. 

Yaşanan fahiş kira artışlarını frenlemek, sektörü bir istikrara oturmak, dar gelirli vatandşları fahiş zamlara karşı korumak için başlatılan yeni çalışmadada ilan sayfalarındna düzenli şekilde bilgi istenecek. 

Konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi ve Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz yaptığı açıklamada, kira sınırlaması çalışmasının geçici olması gerektiğini, kalıcı düzenlemenin mal sahipleri için ciddi sorun çıkaracağını söyledi.

Kira artış oranları bilindiği üzere TÜFE'ye göre belirleniyor. Kiraz açıklamasında bu oranın sabitlenmesi gerektiğini ve kira zamlarının bu şekilde durdurulmasını istedi. 

OFİS ALANLARI KONTA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Ofis olarak yapılan ve bu statüde olan yerlerin konuta dönüştürülmesi de gündemde. Bu konuda çalışma yapılırsa 25 bin konut kazandırılmış olur. 

TOKİ'DEN KİRALIK UCUZA EV

Masadaki bir diğer seçenek ise TOKİ'den kiralık ev. TOKİ'nin uygun fiyata yapacağı evleri dar gelirli vatandaşlara ucuza kiraya vermesinin gündemde olduğu belirtiliyor. Özellikle bu adım üzerinde durulduğu, bunun kiraları ciddi oranda düşürebileceği bildiriliyor.

Sizce TOKİ ucuza ev kiralamalı mı? Bu kiraları düşürür mü? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

KİRALIK EV BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Henüz bu konuda resmi açıklama gelmedi. Önümüzdeki günlerde bu konu için resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için  uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Suriyelileri gönderirseniz evler zaten boş kalır kıtalarda kendiliğinden düşer hiç uğraşmaya gerek kalmaz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesinlikle TOKİ bu işe el atmalı ve bu vicdansızlara demeliler