TOKİ'den Ucuza Kiralık Ev
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ'den Ucuza Kiralık Ev

Son dakika haberi: TOKİ, ucuza sosyal konut projelerinin yanı sıra diğer ülkelerde olduğu gibi vatandaşlara konut kiralayacak.

TOKİ Başvuru 31 Tem 2022 08:30 1
TOKİ'den Ucuza Kiralık Ev

TOKİ'den kiralık ucuza ev geliyor.

Türkiye Gazetesi'ndne Yücel Kayaoğlu bugün kaleme aldığı yazısında önemli ifadeler kullandı. Kayaoğlu yazısında artan konut fiyatları ve kiralarla ilgili hükümetin harekete geçtiği ve yeni bir çalışma başlattığı öğrenildi. Gelen son bilgilere göre hükümet, ucuza ev yapıp vatandaşlara kiraya verecek.

SAHADA EN ÇOK ŞİKAYET KİRA VE KONUT FİYATLARI

Seçim öncesi sahaya inen AK Partili isimler, vatandaşlardan en çok duyduğu şikayetleri bu hafta MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletti. Artan konut fiyatları ile fahiş şekilde zamlanan kiralar nedeniyle dar gelirlinin ne ev alabildiğini ne de doğru dürüst bir evde kirada kalabildiğini söyleyen AK Partili vekiller, vatandaşların bu konuda çözüm beklediğini söyledi. 

ÜNİVERSİTELER AÇILIYOR

Üniversitelerin açılmasına 40 gün kaldı. Okulların açılması ile birlikte konutta krizin , öğrenciler için barınma krizinin yaşanabileceğini söyleyen AK Partili vekiller, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlerde bu konuda sıkıntı yaşanabileceğini aktardı.

SOSYAL KONUT

Toplantıda , bu sorunların çözümü için gündeme gelen konu ise TOKİ'nin yapacağı evler konusu oldu. Sosyal konut projeleri ile birlikte dar gelirlilerin ev sahibi yapılacağı, sosyal konut projelerinin her yıl arttırılarak daha fazla dar gelirlinin ev sahibi yapılmasının amaçlandığı bildirildi.

TOKİ'DEN KİRALIK EV

Gündeme gelen bir diğer konu da kiralık ev. TOKİ, diğer ülkelerde de olan benzer bir uygulamayı yürürlüğe alacak. Bu uygulama ile dar gelirli vatandaşlar için ucuza kiralık ev seçeneği sunulacak. Dar gelirli vatandaşlar, düşük kira bedelleri ile TOKİ evlerinde kalabilecek.

Kiralık evlerin öncelikle fahiş kira sıkıntısı olan İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi yerlerde yapılması planlanıyor.

TOKİ kiralık evler için başvurular başladığında bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gaziantep’in ismi neden geçmiyor,şuanda kira artışı sıralamasında türkiyede ilk sırada