TOKİ'de İl Bazında Ortalama Başvuru Sayısı Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ'de İl Bazında Ortalama Başvuru Sayısı Belli Oldu

Son dakika haberi: TOKİ sosyal konut ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan TOKİ başvurusu hakkında son dakika açıklaması geldi.

TOKİ Başvuru 8 Ekim 2022 16:42 1
TOKİ'de İl Bazında Ortalama Başvuru Sayısı Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika açıklaması: TOKİ'de il bazında ortalama başvurular belli oldu.

TOKİ sosyal konutta il bazında başvurular belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir'de şimdiye kadar TOKİ sosyal konuta başvuru sayısını verdi. İl bazında verilen başvuru sayısına baktığımızda diğer iller için de bir fikir yürütebileceğiz. 

Balıkesir'de düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplam yatırım bedeli 10.8 milyar lirayı bulan, güncellenmiş harcama tutarıyla da 37,5 milyar lirayı geçen 357 ayrı yatırım kaleminin toplu açılışını yapıyoruz. Balıkesir'e yakışır. Açılışını yapacağımız yatırımları özetlemeye her zaman olduğu gibi yola çıkarken ne dedik, eğitim, sağlık, adalet, emniyet. Bu ana başlıkları ulaşım, enerji, tarım, dış politikayla güçlendirdik. Türkiye'yi 20 yılda bu 4 temel direk üzerinde yükselterek buralara geldik. Eğitimle başlıyoruz dedim." ifadelerini kullandı.

TOKİ'YE BAŞVURU SAYISINI VERDİ

Türkiye genelinde 5 milyondan fazla başvurunun olduğu biliniyor. Bu başvurulardan 42 bini Balıkesir'de oldu. Erdoğan açıklamasında, "Biz vatandaşımızı sokakta bırakmadık. TOKİ kanalıyla Balıkesir'de 11 bin 814 konut projesini hayata geçirdik. İlk evim, ilk iş yerim projesine Balıkesirliler tarafından 42 bin başvuru yapıldı. İstanbul-İzmir Otoyolu'nun 106 kilometrelik kesimi Balıkesir'den geçiyor. 

Balıkesir'de 2 tane havalimanımız var. Kocaseyit Havalimanı'na 3 milyon, Balıkesir Havalimanı'na ise 1 milyon yolcu kapasiteli terminal binası yaptık. Bay Kemal diyor ki, çiftçiler aç, çiftçilere bir şey verilmedi. Ben net rakamlar veriyorum. Her zaman bir lafım var. Ne diyorum, kale içeriden fethedilir. AK Kadınlar bu yolda dimdik ayakta durdukça bu kale düşmez." ifadelerini kullandı.

DİĞER İLLERDE BAŞVURU ORANI

Balıkesir'de 3 bin 975 ev yapılacak. Başvuru sayısı ise 42 bin oldu. Yani Balıkesir'de ev çıkma ihtimali yüzde 9.  Yani her 10 kişiden 1 kişiye sosyal konut çıkacak. Türkiye genelinde ise 250 bin konut için 5 milyon başvuru oldu. Türkiye genelinde ise kişi başına ev çıkma ihtimali yüzde 5 olacak.

Buna göre bir değerlendirme yapacak olursak İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi illerde çok başvuru olduğu, diğer illerde ise ortalama başvuru olduğu görülüyor. Büyükşehirlerde yüzde 5 seviyesinde çıkma ihtimali var. Diğer şehirlerde ise yüzde 9-10 civarında çıkma ihtimali var.

Yani başvuru yapan her 100 kişiden 5 kişiye ev çıkacak. Kadın erkek TOKİ'ye başvuru yapan diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için Facebook Grubumuza TIKLA KATIL 

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Kura çekimleri Kasım ayından itibaren başlayacak. Geçen gün Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Kasım ayından itibaren kura çekimine dair detayları paylaşacaklarını ve kuraların hemen çekilerek ev inşaatlarının başlayacağını söyledi. Konut kuraları çekilmeye başladığı zaman haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben TOKİ'den 2014 de proje çıksın diye sosyal anketten oy verdim ve çıkan projeden ev sahibi olamadım aynı olay 2020 de de olduğu gerçeği inkar edilemez, benim sekiz senelik kira giderim var hakkımı helal etmiyorum hiç bir kimse karşımda siyaset yapmasın ben oy kullanmama cezası neyse bedelini ödemeye razı oldum...