TOKİ'de Başvuru Sayısı, Ev Sayısını Geçti (Kaç Kişi Başvuru Yaptı 2022)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ'de Başvuru Sayısı, Ev Sayısını Geçti (Kaç Kişi Başvuru Yaptı 2022)

TOKİ sosyal konutta başvuru sayısı ev sayısını geçti. İşte başvuruda son durum.

TOKİ Başvuru 14 Eylül 2022 14:04 13
TOKİ'de Başvuru Sayısı, Ev Sayısını Geçti (Kaç Kişi Başvuru Yaptı 2022)

Başvuru sayısı 300 bini buldu.

TOKİ sosyal konutta başvuru sayısı saatler içinde konut sayısını geride bıraktı ve rekor düzeylere kadar çıktı. Az önce Cnn Türk canlı yayınına konuk olan TOKİ Başkanı Ömer Bulut , programa başlamadan önce başvuru sayısının 265 bin olduğunu söyledi.

Programda konuşmasında TOKİ Başkanı, bekar vatandaşların baba annesinin evi varsa bile başvuru yapabileceğini söyledi. Hacizli olanların da başvuru yapabileceği açıklanırken evlerin 1,5 2 yıla kadar tamamlanacağını, inşaatların Ekim ayınca başlayacağını söyledi. Arsaya başvuru yapan eve, eve başvuru yapan arsaya başvuru yapamayacak. Bulut açıklamasında 3+1 evlerin sayısının az olduğunu, 2+1 evlerin daha çok olacağını söyledi.

20 DAKİKALIK PROGRAM BİTENE KADAR REKOR BAŞVURU GELDİ

Program balşangıcında bu rakam verildi ve soru cevap yapıldı. Bunun ardındna başvurunun ne kadar olduğu tekrar soruldu. TOKİ Başkanı yaptığı açıklamada başvurunun 295 bini geçtiğini ve 300 bine yaklaştığını söyledi. Siz hangi şehre başvuru yaptınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer kadın erkek vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunun.

KURA ÇEKİMİ GEÇ YAPILACAK

TOKİ 250 bin sosyal konut kura çekimi tarihi henüz belli değil. Ancak 2019 yılında yapılan sosyal konutta kura çekimi, başvuru bittikten 1,5 ay sonra yapılmıştı. Buna göre bakacak olursak kuraların Aralık ayının ortalarında yapılması bekleniyor. Kura çekimi sonucundan haberdar olmak, kurayı kaçırmamak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Onu geçtim basvurcam diye seviniyordum edirneye merkeze sadece 120 adet ev yapıyorlar bana çıkma olasılığı yüzde kaç yani
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Giresun Şebinkarahisar a da yapılmıyor hani her il ve ilçeye yapılacaktı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evliyim ailemle birlikte yaşıyorum (Anne -Baba) onlarda başvuru yapacaklar bende başvuru yapabilirmiyim aynı ev içerisinde iki kisi başvuru yapabilirmi.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Peki eskişehir neden açılmıyor ilçeler var merkez yok insanlar ne çabuk yazılmışlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Benim anlayamadım. Hel ilde. Toki evi yapılıyor peki Tekirdağ kapaklida neden. Toki evi yapılmıyor lütfen tüm yetkililere sesleniyorum burayada bir el attın