TOKİ Ucuza Satılık Arsa Başvuru Şartları Belli Oldu 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Ucuza Satılık Arsa Başvuru Şartları Belli Oldu 2022

TOKİ sosyal konut ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada arsa satışı ile ilgili detaylar paylaşıldı.

TOKİ Başvuru 12 Eylül 2022 08:27 0
TOKİ Ucuza Satılık Arsa Başvuru Şartları Belli Oldu 2022

TOKİ ucuza arsa başvuru şartları belli oldu.

TOKİ, kendi evini yapmak isteyenlere ucuza arsa satışı yapacak. Arsa başvurusu ile ilgili en merake dilen konu ise başvuru şartları oldu. Peki başvuru şartları nelerdir?

ARSA BAŞVURU KOŞULLARI

Geçtiğimiz gün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 250 bin sosyal konut ve 100 bin arsa satışı gerçekleştirileceğini söyledi. Kendi evini yapmak isteyenlere alt yapısı tamamlanmış 100 bin ucuza arsa verileceği "250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor. İcabında vatandaş “ben kendim yapacağım” diyorsa, onlara da “buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin” diyoruz." ifadeleri ile açıkladı. Şartlar şu şekilde olacak:

- T.C. Vatandaşı olmak.

- Yoksul ve dar gelirli olmak.

- Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şart.

- 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

- Başvuru bedeli olarak 500-TL'nin temerküz banka şubesine ödenmesi.

BAŞVURU

Arsalar 7 bölgede yapılacak. Yüzde 25 peşinat ve kalan paranın da 36 ay vade ile TOKİ'ye geri ödenmesi bekleniyor. Başvuru başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç