TOKİ, Ucuza Ev Yapacağı Şehirleri Açıkladı: İşte Liste
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ, Ucuza Ev Yapacağı Şehirleri Açıkladı: İşte Liste

Son dakika haberi: TOKİ 29 şehirde vatandaşlara ucuza konut satışı yapacak. İhale ilanları yayınlandı ve konutların yapılacağı illere yer verildi.

Emlak 24 Mayıs 2022 15:35 5
TOKİ, Ucuza Ev Yapacağı Şehirleri Açıkladı: İşte Liste

TOKİ açıkladı: 150 bin sosyal konut öncesi bu şehirlere ucuza emlak geliyor.

Toplu Konut İdaresi tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 28 farklı şehirde konut yapımı için ihale ilanına çıkıldığı görüldü. TOKİ'nin ihale sayfası üzerinden yayınlanna duyurulara baktığımızda 29 şehre 10 binden fazla konut yapıldığına yer verildi. 

13 BİN 409 KİŞİYE EV VERİLECEK

Listeye baktığımızda en çok konutun 1124 ile Erzurum'a ve 1105 ile Kocaeli'ye yapıldığı görülürken İstanbul'a ise 929 konut yapıldığı görüldü. İşte ucuza konut yapılacak iller:

Kocaeli

Erzurum

İstanbul

Gaziantep

Balıkesir

Muğla

Çanakkale

Trabzon

Tekirdağ

Aydın

Kırklareli

Bayburt

Zonguldak

Sivas

Bursa

Kahramanmaraş

Erzincan

Kırıkkale

Bolu

Konya

Ordu

Rize

Adıyaman

Bilecik

Antalya

Ankara

Afyonkarahisar

Manisa

İHALE TARİHLERİ

İhale tarihleri listesi ise şu şekilde:

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

İhale ilanları yayımlandı. Bugünden itibaren başlayan ihale ilanlarına şirketler başvuru yapacak. İhalelerin yapılmasından sonra inşaatlara başlanacak ve 28 şehirde yaşayan vatandaşlara ucuza konut satışı yapılacak. 

29. İL MALATYA

TOKİ'nin güncel konut satışı yapılan listesine baktığımızda Malatya'da 56 konutun satışa sunulduğu görüldü. Konutlara başvuru için size en yakın Halk ya da Ziraat Bankası'na başvurabilirsiniz.

Not: Sadece Malatya ili için başvurular alınıyor. Yukarıdaki listedeki 28 şehir için ihaleler yapılacak ve önümüzdeki aylarda konut başvurusu alınacak.

81 ŞEHRE 150 BİN SOSYAL KONUT GELİYOR

Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum geçen gün yaptığı açıklamada tarih verdi ve sosyal konut projesinin detaylarını aktardı. Bakan Kurum, 150 bin konut yapılacağını, konutların 81 şehre olacağını söyledi. Kurum, Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağustos ayında 150 bin sosyal konut projesini açıklayacağını söyledi.

Sosyal konut projesi başvurusunu 25 yaşından büyük vatandaşlar yapabilecek. Geliri 10 bin liradan az olan kişiler başvuru yapabilecek. İstanbul için ise 11 bin 500 liranın altında gelir sahibi olmak gerekiyor. Bu rakamların üstünde geliri olanlar konut projesine başvuru yapamayacak. Söz konusu proje dar gelirlilere, emeklilere ve asgari ücretlilere yönelik yapılacak.

BAŞVURU NE ZAMAN?

TOKİ 150 bin sosyal konut projesi başvurusu Eylül ayında başlayacak. Konut başvurusu başladığında bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Konya/Seydişehir de yeni toki yapılmıyormu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sakarya yok mu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Isparta il değil sanırım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Başvurular ne zaman başlıyor ve nereden başvuru yapıyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İstanbul için başvuru ne Zaman basliyor ilk istenen ücret ne