Toki taksitle ev ve işyeri satışı yapıyor: İşte konut ve işyeri başvuru şartları 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Toki taksitle ev ve işyeri satışı yapıyor: İşte konut ve işyeri başvuru şartları 2024

Son dakika haberi: TOKİ 36 ilde ucuza konut ve arsa satışı başvurusu başladı. Peki başvuru şartları nedir? Başvuru nasıl yapılacak?

TOKİ Başvuru 27 Mayıs 2024 17:26 0
Toki taksitle ev ve işyeri satışı yapıyor: İşte konut ve işyeri başvuru şartları 2024

TOKİ 36 ilde konut ve işyeri satışı başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları.

Emlak Müzayede tarafından yapılan son dakika açıklamasında 36 ilde taksitle konut ve işyeri satışı yapılacağı bildirildi. Yapılan açıklamaya baktığımızda konut ve işyeri başvurularının başladığı bildirilirken başvuruların nasıl yapılacağına dair detaylara da yer verildi. Peki Toki konut başvuru şartları nedir? Başvuru nasıl yapılacak?

Toki 3 ilde konut başvurusu e devlet'te yapılıyor. Başvuru için TIKLAYIN

Yayınlanan açıklamaya baktığımızda konutların 1 milyon liradan başladığı görülürken işyerlerinin ise 345 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldığı görülüyor. 36 farklı ilde yapılan satışlar 60 ve 72 ay taksitle yapılacak. Başvuruya ilişkin bilgiler ise şu şekilde:

Toki konut başvurusu, konut kredisinden bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

İŞYERİ SATIŞI

Yapılan son dakika açıklamasında işyeri fiyatlarının bazılarının ise şu şekilde olduğu görülüyor:

KONUTLAR NE KADAR?

Yayınlanan son dakika açıklamasında konut satışlarının şu şekilde olduğu görüldü:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, evi olan olmayan, işyeri olan olmayan her vatandaş söz konusu konutlara ve işyerlerine başvuru yapabilecek. Başvurular için herhangi bir ikamet şartı da bulunmuyor. İsteyen vatandaş, istediği yere başvurusunu yapabilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan ve 18 yaşını doldurmuş olan gerçek kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun kurulmuş tüzel kişilikler;

Katılım teminatı tahsilat makbuzu, her sayfası teklif sahibi tarafından imzalanmış işbu şartname, teklif veren tüzel kişi ise; temsile yetkili olunduğunu gösterir yetki belgesi, vekâleten katılıyorsa; gerçek veya tüzel kişiyi temsile, ilzama, teklif vermeye, ihaleye katılmaya, ihale bedelini ödemeye vb. yetkili olduğuna dair özel yetkiyi içeren vekâletname toplantı günü Emlak Yönetim yetkililerine salonlardaki stant da teslim edilecektir.

İL İL KONUT VE İŞYERİ LİSTESİ

İl il konut ve işyeri listesine gitmek, fiyatlarını öğrenmek için TIKLAYIN

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvuru yapmak isteyenlerin başvuru yapacağı konut ya da işyeri için teminat bedelini ödemesi gerekecek. Teminat bedeli aşağıdaki şekilde yatırılacak:

Açık artırma toplantısına katılacak olan gerçek veya tüzel kişiler, toplantı öncesinde T. Halk Bankası A.Ş ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin tüm şubelerine katılım teminatı yatıracaklardır. Satın alınmak istenilen taşınmaz adedi kadar teminat yatırılması gerekmektedir.

Ziraat Bankası Proje Kodu: 202400004

HalkBankası Proje Kodu: 265621239

Teminat bedeli ise şu şekilde:

- muhammen bedeli 699.999.- TL’ye kadar olanlar için 40.000.-(Kırkbin) TL,
- muhammen bedeli 700.000 – 1.499.999.- TL’ye kadar olanlar için 100.000.-(Yüzbin) TL,
- muhammen bedeli 1.500.000 - 4.999.999.- TL’ye kadar olanlar için 200.000.-(İkiyüzbin) TL,
- muhammen bedeli 5.000.000.- TL ve üstünde olanlar için 500.000.-(Beşyüzbin) TL, 

Başvuru yapmak isteyenlerin bu teminat bedelini Halkbank ya da Ziraat Bankası'na yatırması gerekmektedir. Teminatı yatırdıktan sonra şartnameyi imzalayıp Emlak Müzayede'ye teslim etmeniz gerekmektedir. Kadın erkek konut ve arsa grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç