Toki Sosyal Konuta Başvuru Yapanları Üzen Haber!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Toki Sosyal Konuta Başvuru Yapanları Üzen Haber!

TOKİ sosyal konut hakkında son dakika açıklaması geldi. Açıklamada 2023 yılı için üzen haber verildi.

TOKİ Başvuru 27 Ekim 2022 16:14 2
Toki Sosyal Konuta Başvuru Yapanları Üzen Haber!

TOKİ sosyal konutta vatandaşlara kötü haber.

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer bugün kaleme aldığı yazısında 2023 yılı merkezi yönetim bütçesini değerlendirdi. Merkezi yönetim bütçesinde TOKİ'ye ayrılan konut bütçesi dikkatleri çekti. Gelecek sene 125 bin sosyal konut yapılacağı bildirilirken bütçede 14 bin konuta yetecek kadar bütçe ayrıldığı görüldü.

Geçen ay duyurulan ve başvurusu bu ay sonunda bitecek TOKİ sosyal konutlarına baktığımızda 250 bin sosyal konut yapılacağı görüldü. Bu konutların gelecek sene 125 bininin yapılması bekleniyordu. 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına baktığımızda TOKİ'nin sabit ve dar gelirlilere yönelik yapacağı 250 bin konutun 125 bin tanesinin gelecek senen sonuna kadar biteceği bildirildi.

Ancak programda yayımlanan verilere baktığımızda tOKİ'nin afet ve sosyal konutları inşa etmesi için bütçenin sermaye transferleri kaleminden sadece 11.3 milyar lira kaynak ayrıldığı görüldü. Bu kaynakla TOKİ'nin en fazla 14  bin adet konut yapılabileceği görüldü. 

Elazığ için geçen Temmuz ayında 396 konut ihalesi düzenleyen TOKİ, en düşük fiyatı 324 milyon lira olarak tespit etti. Bu fiyata göre bir hesaplama yapıldığında arsa payı hariç olmak üzere ev 818 bin liraya yapılabiliyor. Hesaplamaya göre camiler ve diğer yerler de katıldığında ayrılan bütçeye göre 13 bin 814 adet konut yapabilir.

EK BÜTÇE AYRILABİLİR

Konut yapımı için 2023 yılında ek bütçe ayrılması bekleniyor. 

Kadın erkek TOKİ'ye başvuru yapanlarla bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
cokmu zor gormek kopru var araba yok arsa var ev yok is var para yok haka daha ulke zengin diyolar kardesim madem o kadar zengin var bu fakir halka hala ne diye zulum ediyosunuz . benim ne arabam var ne evim kredi cekerek yasamaya cakisiyorum Hic Allahtandami korkmaz hale geldiniz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sözcü gazetesi haberi algı tâbi