Toki Sosyal Konut Kura Çekiminde Adı Asil Yedek Çıkanlar , Adı Çıkmayanlar Ne Yapacak? Açıklama Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Toki Sosyal Konut Kura Çekiminde Adı Asil Yedek Çıkanlar , Adı Çıkmayanlar Ne Yapacak? Açıklama Geldi

TOKİ sosyal konut kurasında adı çıkanlar ile çıkmayanlar ne yapacak? Kayıtlar, para iadesi nasıl yapılacak?

TOKİ Başvuru 23 Kasım 2022 23:15 1
Toki Sosyal Konut Kura Çekiminde Adı Asil Yedek Çıkanlar , Adı Çıkmayanlar Ne Yapacak? Açıklama Geldi

TOKİ'de adı çıkanlar ve çıkmayanlar ne yapacak?

TOKİ sosyal konut kura çekimleri devam ediyor. Birçok ilde kura çekimi tamamlanırken Kasım sonunda kadar yine birçok il ve ilçede kura çekimleri gerçekleştirilecek. Şimdiye kadar yapılan kura çekimileri ile on binlerce konut için hak belirlemesi yapıldı ve konutları kazananların listesine yer verildi.

Kazananların listesinin yayınlanmasının ardından vatandaşlar, ne yapacaklarını araştırmaya başladı. Kurada adı çıkmayanlar da ne yapacaklarını araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu soruların cevaplarına yer verdik.

TOKİ sosyal konut kura takvimi için TIKLAYIN

ADI ÇIKANLAR NE YAPACAK?

TOKİ sosyal konutta adı kura çekiminden çıkan ve kurayı kazanan vatandaşlar için TOKİ bir duyuru yayınladı ve şu ifadeleri kullandı: "Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin tespit edeceği ve ilan edeceği tarihlerde Bankada (Sözleşme imzalanacak Şubeler ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama işlemlerini gerçekleştireceklerdir" Bu açıklamaya göre konut kurası sonrası TOKİ sözleşme imzalanması için bir tarih belirleyecek ve kazananlar bankaya giderek sözleşme imzalayacak. 

Yedek olarak adı çıkanlar ise sözleşme sürecini bekleyecek. Evi almaktan vazgeçen asil kişilerin yerine yedekler çağrılacak.

KURADA ADI ÇIKMAYANLAR NE YAPACAK?

Konut kurasında adı çıkmayanlar , parayı yatırdıkları bankalara başvuru yaparak 500 liralık başvuru bedelini geri alabilecek.

YENİ KONUT GELECEK

Kurada adı çıkmayan vatandaşlar için bu projeden sonra yeni proje gelecek. Detayları ve kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

Finans7.com | Ankara

 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
<>!asd