TOKİ Sosyal Konut Kura Çekimi Ne Zaman? Cumhurbaşkanı'ndan Son Dakika Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Sosyal Konut Kura Çekimi Ne Zaman? Cumhurbaşkanı'ndan Son Dakika Açıklaması

TOKİ 250 bin sosyal konut başvurusu hakkında son dakika açıklaması. Erdoğan kura çekimine değindi.

TOKİ Başvuru 29 Eylül 2022 00:29 2
TOKİ Sosyal Konut Kura Çekimi Ne Zaman? Cumhurbaşkanı'ndan Son Dakika Açıklaması

TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOKİ sosyal konutları , arsa ve kura çekimi hakkında son dakika açıklaması geldi.

Cnn Türk canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada gündeme ilişkin önemli afadeler kullandı. Piyasalara ilişkin açıklama yapan Erdoğan, tüm dünyanın faiz artırımı hakkında, "ABD'nin faiz artırımı dediğiniz nedir? Ne kadar bir oran? Ciddi bir oran yok. Şu anda diyelim ki ABD'de faiz artırımı %6 olabilir. Avrupa'ya geliyorsunuz, orada da %4-5. Biz son para piyasası kurulu %12'ye indirdi. Temennim odur ki bir sonraki toplantıda yine indirerek, yıl sonunda temennim tek hanelere indirmeliyiz. Biz 6 sıfırı attığımız zaman Türk Lirası değer kazandı mı? Bize diyorlardı ki, hatta bir köşe yazarı, "Ben Taksim meydanına çıkar, anırırım" Biz 6 sıfır atmak suretiyle paramız bir anda değer kazandı. Bize bir şey kaybettirmedi. Biz şu anda da paramıza değer kazandırmamızın gayreti içinde olacağız, faizi düşürerek. Benim yatırımcım, "Ben düşük faizle yatırım yaparım. Bu beni yaralamaz diyecek." Kazanacağıyla bu defa o faizi ödemesi mümkün hale gelecek. aiz yüksek olunca soyguncular kazanıyor. Hepsi "Bu yıl şu kadar para kazandık" diye övünür. Neyse faizle. Sen yatırım yap da kazan. Ben kamu bankalarına onu söylüyorum, "Biz sizden ne kadar yatırımcıyı takviye ettiniz, onların yapmış olduğu yatırımlarla ülke nereden nereye gidiyor, onu bekliyorum." Türkiye Ekonomi Modelini özellikle Türkiye'nin yüzyılı dediğimiz. Seçim mottomuz da, "Türkiye'nin yüzyılı" olacak. Bazı mahfiller özellikle MB'nin üzerinde spekülasyonlar getirmeye gayret ediyorlar. Çünkü Merkez Bankası yıprandığı zaman Türkiye'nin finans sektörü kaybedecek. MB'nin döviz rezervi onların beklediği yerde hamd olsun, iyi bir durumdayız. Biz bu rezervi daha da güçlendirerek MB de yeri geldiğinde kamu banlarını dizayn edecek. MB'nin gücünü kaybetmesini bekleyenler, kusura bakmasın avucunu yalamaya devam edecekler." dedi.

TOKİ KURA ÇEKİMİ TARİHİ NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ başvurusuna da değindi ve başvuru sayısının 5 milyona yaklaştığını söyledi. Erdoğan TOKİ başvurusunda gençlerin çoğunlukta olduğunu söyleyerek, "Gençlerin başvuru sayısı 1 milyon 715 bin. 5 milyona dayanan müracaat var. İlk kazmayı 25 Ekim'de vuruyoruz. Derdimiz nerelerde TOKİ yapılacaksa hepsinde aynı anda temelleri atalım bu işi başlatalım istiyoruz. En kısa zamanda kura tarihlerimizi de açıklayarak bu adımları atacağız." ifadelerini kullandı. Kadın Erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için Facebook Grubumuza TIKLA KATIL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kura tarihlerinin kısa sürede açıklanacağını söyledi. Kura çekimi tarihlerinin Ekim ayında açıklanması ve Kasım ayının sonunda, en geç Aralık ayının başında kura çekiminin yapılması bekleniyor. Erdoğan kura tarihini kısa sürede açıklayacaklarını söyledi. Kura tarihi belli olduğunda haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tamam kura çekimi olsun normal ama taksitler niye başlasın ve sabit imkanı neden yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
vatandaşın parasını toplamak gaye bankalara vadesiz yaratmak