TOKİ Sosyal Konut e Devlet Başvuru Sonuçları Açıklanmaya Başladı: Binlerce Kişiye Ret Şoku (TOKİ Başvurusu Neden Reddedilir?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Sosyal Konut e Devlet Başvuru Sonuçları Açıklanmaya Başladı: Binlerce Kişiye Ret Şoku (TOKİ Başvurusu Neden Reddedilir?)

TOKİ sosyal konut başvuru sonuçları açıklanmaya başladı. Birçok kişinin başvurusu reddedildi. Peki neden?

TOKİ Başvuru 20 Eylül 2022 13:24 1
TOKİ Sosyal Konut e Devlet Başvuru Sonuçları Açıklanmaya Başladı: Binlerce Kişiye Ret Şoku (TOKİ Başvurusu Neden Reddedilir?)

TOKİ Başvurusu neden reddedilir?

TOKİ başvuru sonuçları açıklanmaya başladı ve başvurusu kabul edilenler, başvuru reddedilenler belli olmaya başladı. E Devlet kapısı üzerinden konu ile ilgili yapılan açıklamada başvuru durumu sorgulama ekranından başvuru durumunuzu öğrenebileceğinize yer verilirken binlerce kişiye TOKİ'den başvuru reddi açıklaması geldi.

BAŞVURU YAPILDI , PARA YATIRILDI AMA RET

TOKİ başvurusu hakkında bir açıklama yapıldı ve başvuru yapanların başvurularının kabul edilip edilmediğinin belli olduğuna yer verildi. e Devlet kapısı üzerinden sorgulama yaparak TOKİ başvuru sonucuzu öğrenebilirsiniz. 

e Devlet kapısına gittiğinizde yukarıda gösterildiği gibi arama kısmına TOKİ yazın ve çıkan ilk sonuca tıklayın. Sonuç sayfası açılınca başvuru durumunuzu öğrenebileceksiniz.

NEDEN REDDEDİLDİ?

Sonucunu öğrenen vatandaşlar, neden ret cevabının geldiğini araştırmaya başladı. Bunun nedeni başvuru şartları. Aşağıdaki şartlardan birini taşımamanız durumunda başvurunuz reddedilir:

• T.C. vatandaşı olması,

• Proje il nüfusuna kayıtlı olması veya proje ilinde, başvuru döneminden geriye doğru 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması.

• Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç).

• Aylık hane halkı gelirinin (Kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları), en fazla net 16.000₺ (İstanbul İli için 18.000₺) olması gerekmektedir. (Başvuru sahibinin kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları, başvuru tarihi itibariyle gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı) (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç)

• Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

• Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

• Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

• Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisine; TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "HAK SAHİPLİĞİ" onaylananlar başvuru yapabilecektir. Sözleşme aşamasında konut başvurusu yapılan İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya başvuru yapılan İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belge istenecektir.

• Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisinden bir kez konut satışı yapılacaktır.

Bu şartlardan birini taşımamanız durumunda başvurunuz kabul edilmez. 

ŞARTLARI TAŞIYORUM NEDEN REDDEDİLDİ?

Başvuru şartlarını taşıdığınız halde başvurunuz reddedildiyse bu aşamada TOKİ ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. 444 8654 numarasını arayarak TOKİ'den bu konuda bilgi alabilirsiniz.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Kura çekimi Kasım ayından sonra başlayacak ve il il , ilçe ilçe ayrı yapılacak. Kura çekiminden bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
adıma bir kayıt yok engelde yok verilen TOKİ hattı duvar benim gibi birçok kişi aynı konumda red yemiş nerde kura sayıyı tamamladıkları halde kayıtlara devam ediyorlar kişi başı ödenen rakamın çarpımına bakarsanız kullanıldığını anlamak okadarda zor olmasa gerek