TOKİ Sosyal Konut e Devlet Başvuru Ekranı Açıldı: İşte Başvuru Linki 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Sosyal Konut e Devlet Başvuru Ekranı Açıldı: İşte Başvuru Linki 2022

TOKİ sosyal konut başvurusu e devlet kapısı üzerinden alınmaya başladı. İşte başvuruya ilişkin bilgiler ve başvuru ekranı.

TOKİ Başvuru 14 Eylül 2022 11:01 3
TOKİ Sosyal Konut e Devlet Başvuru Ekranı Açıldı: İşte Başvuru Linki 2022

TOKİ 250 bin sosyal konut başvuru ekranı açıldı.

e Devlet üzerinden son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 250 bin sosyal konut için ilk başvuruların alınmaya başladığına yer verildi. Başvuru duyurusuna baktığımızda şu ifadelere yer verildiği görüldü:

"Sosyal Konut başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başlayacak olup 31 Ekim 2022 Pazartesi gün sonuna kadar devam edecektir." ifadeleri ile yayınlanan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun hizmete erişime engel olmasını önlemek amacıyla başvurular kademeli olarak alınacaktır. T.C. Kimlik Numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba,

2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe,

4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma,

6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi,

8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar,

19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir"

KİME NE KADAR KONUT?

  • Emekliler %20: 50 bin konut
  • Gençler %20: 50 bin konut
  • Şehit yakınları - gaziler %5: 12 bin 500 konut
  • Engelliler %5: 12 bin 500 konut
  • Diğer Vatandaşlarımız %50: 125 bin konut

BAŞVURU ŞARTLARI

Konut başvuru şartları şu şekilde:

  • • T.C. vatandaşı olması,
  • • Proje il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il nüfusuna kayıtlı olması,
  • • Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç).
    • Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 16.000 TL (İstanbul İli için 18.000 TL) olması gerekmektedir. (Başvuru sahibinin ve eşinin, başvuru tarihi itibariyle gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç)
    • Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.
    • Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.
    • Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.
    • Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisine; TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "HAK SAHİPLİĞİ" onaylananlar başvuru yapabilecektir. Sözleşme aşamasında konut başvurusu yapılan İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya başvuru yapılan İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belge istenecektir.

 E DEVLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 e Devlet kapısı üzerinden başvuru yapmak isteyen vatandaşların aşağıdaki linke gitmesi gerekmektedir.

Linke tıklayın. Daha sonra açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA yazan kısımdan giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda DEVAM ET butonuna tıklayın. Daha sonra sağ üstte yer alan YENİ BAŞVURU kısmına tıklayın. Daha sonra karşınıza başvuru yapabileceğiniz projeler çıkacak. Burada belirtilen adımları takip ederek başvurunuzu yapabilirsiniz.

KONUT KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Kura çekimi Kasım ayında yapılacak. Kasım'da yapılacak kura çekimi ile konutları kazananlar belli olacak. Kura çekiminden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Merhaba, Başvuru parası olan 500 tl çıkmazsa iade oluyor mu bilginiz var mı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adanada neden sadece imamoglu ve tufanbeyli gorunuyor diger ilceler nerede
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tc no sonu 00 ama adana icin basvuru yapmak istedigimde sadece imamoglu tufanbeyli cikiyor hani cukurova seyhan ceyhanda da yapilacakti konut