TOKİ Sosyal Konut Başvurusunda Kısıtlama Kalkıyor: İşte Başvuru ve Durum Sorgulama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Sosyal Konut Başvurusunda Kısıtlama Kalkıyor: İşte Başvuru ve Durum Sorgulama

TOKİ 250 bin sosyal konut başvurusunda kısıtlamanın kalkmasına saatler kaldı.

TOKİ Başvuru 18 Eylül 2022 14:48 0
TOKİ Sosyal Konut Başvurusunda Kısıtlama Kalkıyor: İşte Başvuru ve Durum Sorgulama

TOKİ başvurusunda kısıtlama sona eriyor.

Bilindiği üzere TOKİ başvurusu geçen 14 Eylül 2022 tarihinde gece yarısı başlamıştı. Başvurunun başlaması ile birlikte e devlet kapısına akın eden vatandaşlar, aşağıdaki uyarı ile karşılaştı:

"Sosyal Konut başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başlayacak olup 31 Ekim 2022 Pazartesi gün sonuna kadar devam edecektir.

Çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun hizmete erişime engel olmasını önlemek amacıyla başvurular kademeli olarak alınacaktır. T.C. Kimlik Numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba,
2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe,
4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma,
6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi,
8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar,"

Bu açıklamaya baktığımızda TC 'nin son hanesine göre ilk hafta başvurularının günlere ayrıldığı görüldü. Açıklamanın devamında ise "19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir." denildiği görüldü.

Bu açıklamaya göre TOKİ başvuruları, bugün gece yarısından sonra herkes için açılıyor. Başvurusunu henüz yapmayan vatandaşların e devlet üzerinden kısıtlama olmadan başvuru yapabileceği gün 19 Eylül 2022. 

BAŞVURU DURUMU SORGULAMA

TKİ başvuru durumunu sorgulamak isteyen vatandaşlar da e devlet kapısı üzerinden başvuru durumunu sorgulayabilecek. Başvuru yapmak ve sorgulama işlemi yapmak için e devlet mobil uygulamasını indirebilir ya da turkiye.gov.tr adresi üzerinden aşağıdaki gibi arama kısmına TOKİ yazarak başvuru sayfasına gidebilirsiniz.

Kadın erkek diğer TOKİ'ye başvuru yapanlarla bilgi alış verişi için Facebook Grubumuza TIKLA KATIL

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç