TOKİ Sosyal Konut Başvuru 2022 KONYA 150 Bin Ev Şartları Nedir, E Devlet Başvuru Ne Zaman? İşte Fiyatı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Sosyal Konut Başvuru 2022 KONYA 150 Bin Ev Şartları Nedir, E Devlet Başvuru Ne Zaman? İşte Fiyatı

TOKİ sosyal konut projesi hakkında son dakika açıklaması geldi ve konut sayısının arttırılacağına yer verildi. İşte Konya'da yapılacak konutlar ve başvuru bilgileri, şartları ve fiyatı.

TOKİ Başvuru 7 Ağu 2022 19:25 40
TOKİ Sosyal Konut Başvuru 2022 KONYA 150 Bin Ev Şartları Nedir, E Devlet Başvuru Ne Zaman? İşte Fiyatı

Konya TOKİ Başvuru 2022. Konya TOKİ başvuru şartları , toki başvuru bilgileri, TOKİ sosyal konut fiyatları finans7.com'da.

TOKİ 150 bin sosyal konut projesi kapsamında 81 şehre konut yapılacak. 150 bin olarak açıklanan konut hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 150 bin sosyal konutun sayısının artırılacağına yer verildi. Konutta sayı artırımı müjdesinin gelmesinin ardından evlerin kontenjanları araştırılmaya başlandı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda 150 bin sosyal konut projesi kapsamında yapılacak konutların sayısına ve detayları ile başvuru şartlarına yer verdik.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN KABİNE SONRASI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta yapılan kabine toplantısından sonra kameralar karşısına geçti ve sosyal konut projesi hakkında müjdeyi paylaştı. Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizde en büyük değişimleri gerçekleştirdiğimiz alanlardan biri de şehirciliktir. TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşımızı çevre düzenlemeleri ve sosyal donatılarıyla ev sahibi yaparak, ekonomik, sağlıklı, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı ortaya koyduk. Bundan yaklaşık 1,5 yıl önce de 100 bin sosyal konut inşası için çıktığımız çağrıya 10 katından fazla talep aldık. Ülkemizin 81 şehrinde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz. Pek çok ilimizde şehir içinde kalan sanayi alanlarını dışarıya taşıyor, bu konudaki talepleri de süratle yerine getiriyoruz.

Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu projeyle ilgili hazırlıklar bitmek üzeredir. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemelerle yapılacak bu konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemleri kullanılacaktır. Amacımız, salgın döneminde daralan konut arzını hızla artırarak hem inşallah sektörünü canlandırmak, hem de insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını temin etmektir. Bu adım son dönemde ciddi şikâyet konusu olan kiraların da düşmesine yol açacaktır. Her zaman olduğu gibi bu projede de şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Ayrıca, ilk defa evlenen gençlerimiz de bu projede kota sahibi olacaktır.  Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla tüm detaylarını milletimize duyuracağımız bu konut kampanyasının şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Projenin yürütücüsü olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile TOKİ’yi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

FİYATI AÇIKLANDI

TOKİ Müdürü Bulut yaptığı son dakika açıklamasında konutların 800 ile 900 bin lira civarında olacağını, belki biraz daha fazla olabileceğini söyledi. Sizce bu fiyat iyi mi yoksa çok mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

SAYI ARTACAK

TOKİ sosyal konut projesinde sayının arttırılacağı müjdesi geldi. 150 bin olarak açıklanan konutların arttırılacağına , daha fala konut yapılacağına yer verildi. 

KONYA'DA KAÇ KONUT YAPILACAK?

Konya'da sosyal konut projesi kapsamında 6000 konut yapılması bekleniyordu. Ancak konut sayısının arttırılması ile sayının 6200 civarında olması bekleniyor. Sizce bu sayı yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

SOSYAL KONUT BAŞVURULARI BAŞLIYOR

TOKİ konut kampanyası ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut başvurusunun Eylül ayının başında başlayacağını söyledi. Başvuru başladığında finans7.com olarak takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Başvuru başladığında haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (40)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
900 bin olsa ayda 15 yıl için 5000 olur 4000 versen20 yılda ödersin ben memurum alabileceğimi sanmıyorum bu proje zenginler için dar gelirli asgari ücretli emekli memur evi unutun iki maaşlı iseniz ancak öyle alırsınız zenginlere hayırlı olsun.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Fiyat çok fazla
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Güzel proje Sağ olun fakat bir sıkıntı var adam evini bucağını satmış OKİ'ye yazılmış TOKİ çıktıktan sonra 20 kat fazlasına satıyor bunun önüne geçin satış yapılmasın hiç para yatırmadan kura çıktıktan sonra adam 10 katı paraya satıyor bunun önüne geçilirse sevinirim Faruk buğday Konya Meram
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hepsinde yazıldım çıkmadı inş gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Fiyatlar uçuk