TOKİ Orta Gelir Grubuna Ucuza Ev Yapacak: Başvurular Ekim'de Başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Orta Gelir Grubuna Ucuza Ev Yapacak: Başvurular Ekim'de Başlıyor

TOKİ sosyal konut projesinden sonra orta gelir grubu için başvuru duyurusu gelecek. Başvuruya ilişkin bilgiler yazımızda.

TOKİ Başvuru 28 Eylül 2022 12:22 3
TOKİ Orta Gelir Grubuna Ucuza Ev Yapacak: Başvurular Ekim'de Başlıyor

TOKİ orta gelir grubu başvurusu Ekim ayında başlıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklamasında TOKİ sosyal konut projesinden sonra orta gelir grubu için yeni bir kampanya geleceğini ve söz konusu kampanya hakkında açıklamanın Ekim ayında geleceğini söyledi.

TOKİ sosyal konut başvurusu hakkında açıklama yapan Bakan Kurum, "Tüm projelerimizde olduğu gibi aslında bu projemizde de yine sıfır atığa uyumlu, çevreye saygılı, iklime duyarlı, enerji verimli, güçlü yalıtımı olan uygulamalarla bu projelerimizi inşa edeceğiz. Biz göreve geldiğimiz de şunu söyledik: Enerji performansı kötü olan binaların sayısını azaltacağız ki bu çerçevede enerji verimliliğini en üst seviyede tutacağız." ifadelerini kullandı.

Isıtma ve soğutmada karbonsuzlaştırılmaya gidileceğini ve iklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün daha da azaltılacak binalar tasarlamak zorunda olduklarını söyleyen Bakan Kurum, "Yine sanayi kuruluşları, turizm tesislerini tasarlamak zorundayız. İşte tarımda enerjimizi mümkünse eğer yenilenebilir enerjiden karşılayacak adımları atmak zorundayız. Bu sayede biz de yapmış olduğumuz binalarda yüzde 30'a yakın oranlarda tasarruf elde edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sıfır atık projesi hakkında açıklama yapan Bakan Kurum, "Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürüttüğümüz proje çerçevesinde hedeflerimizi güncelledik ve 2035 yılında geri dönüşüm oranımız ki şuan yüzde 13'den 27'ye çıktı. 2035 de yüzde 60 oranına yükselteceğiz ve hedefimiz 2053 yılına geldiğin de tüm atıkların dönüştürüldüğü bir süreci değerlendirmek istiyoruz." dedi.

ORTA GELİR GRUBUNA TOKİ GELİYOR

Bakan Kurum açıklamasının devamında Orta Gelir Grubundaki vatandaşların da başvuru yapabileceği bir TOKİ konut projesinin müjdesini verdi. Söz konusu projenin Ekim ayında açıklanacağını söyleyen Bakan Kurum, açıklamayı Erdoğan'ın yapacağını söyledi. Bakan açıklamasında şunları söyledi: "Emlak Konut Kampanyası'nı büyük ihtimal ekim ayı içinde açıklayacağız. Emlak Konut ile hem indirim hem vade konularını çalışıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımızla da faiz konusunda çalışmamız var"

Bakan sadece Emlak Konut'un olmayacağını Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği, Türkiye Müteahhitler Birliği ve Anadolu'daki müteahhitlerin de kampanyaya destek vereceğini kamuoyuna açıkladı.

Sosyal konutta gelir şartı İstanbul için 18 bin , diğer iller için 16 bin liraydı. Orta gelir grubunda bu şartın daha yukarılara çıkarılması , iki memurun yaşadığı bir evden de başvuru yapılabileceği şekilde projenin geleceği öğrenildi. Proje duyurusu gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sabit taksitli 240 ay vade olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
birde ev fiyatı çok yüksek bence
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
peşinat çok olmasa iyi olur