TOKİ Müşterek ve Müstakil Arsaya Başvuranlara Ucuza Kredi Müjdesi Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Müşterek ve Müstakil Arsaya Başvuranlara Ucuza Kredi Müjdesi Geldi

TOKİ arsaya başvuru yapan vatandaşları sevindiren son dakika açıklaması geldi. Vatandaşlara ucuza kredi verilecek.

Kredi 20 Kasım 2022 12:39 3
TOKİ Müşterek ve Müstakil Arsaya Başvuranlara Ucuza Kredi Müjdesi Geldi

Arsaya başvuru yapanlara ucuza kredi müjdesi.

TOKİ arsa başvurusu yapan vatandaşları sevindiren açıklamanın detaylarına finans7.com olarak bu yazımızda yer verdik.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arsaya başvuru yapan vatandaşlara , eğer ev yapmalarına imkanları yoksa ucuza kredi verileceğini söyledi. Erdoğan açıklamasında, "Arsa satın alacak vatandaşların evlerini nasıl yaptırabileceklerine dair de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu arsaları satışa çıkarmak konusunda bizim bir amacımız var. Kura çekimi ile bu arsaları kimlere dağıtacağımız belli olacak. Ardından vatandaşımız o arsa üzerinde kendi imkanı ile evini yaptıracak. İmkanı yoksa bankalardan düşük faizli kredi çekerek benim vatandaşım gelecek arsasına evini yaptıracak. Bunun için de ayrı bir destek açıklayacağız" dedi.

MÜŞTEREK ARSAYA BAŞVURU YAPANLAR NE YAPACAK?

Erdoğan müşterek arsaya başvuru yapan vatandaşlar için açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müşterek arsalarda vatandaşlarımız birleşip kooperatif kuracaklar ve evlerini o şekilde inşa edecekler. Müstakil arsalarda ise sistem daha farklı işleyecek. Bu arsalarda zemin artı 1 veya sadece zemin şeklinde evler yapılabilecek. Bunun üstüne izin verilmeyecek." dedi.

EV YAPACAKLARA UCUZA KREDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada müstakil arsaya başvuru yapan vatandaşlara ucuza kredi verileceğini söyledi. Müşterek arsada ise aynı arsanın çıkacağı kişiler birleşip apartman yapabilecek. Bunun yanı sıra vatandaşlar müşterek arsa için müteahhite kat karşılığı verilebileceğini ya da TOKİ'ye başvuru yapılarak arsaya evin parası karşılığında TOKİ tarafından yapılabileceği bildirildi. TOKİ tarafından yapılan eve müşterek arsadakiler para verecek ve bu para banka aracılığıyla ucuza kredi şeklinde olacak.

Kadın erkek TOKİ evlerine, arsalarına başvuru yapanlarla bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

BİRÇOK İLDE KURA OLMAYACAK

TOKİ arsada müşterek arsa için başvuru sayısının az olması nedeniyle birçok il ve ilçede kura çekimi olmaması, başvuran herkese arsaların verilmesi bekleniyor.

KURA NE ZAMAN?

TOKİ arsa kura çekimi tarihleri henüz belli olmadı. Kura tarihleri belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bana arsa verecek içine birde ev yaptıracak kredi sağlayacak ve ben hala eleştiride buluncam yazık insanlara babanız size ev vermemiş beee
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
anlaşılan hükümet gider ayak insanlardan intikam aliyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
cuze ev yok ama kredi var öylemi bravoooo