TOKi konutlarının peşinat ve taksitleri yükseldi: Taksit asgari ücreti geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKi konutlarının peşinat ve taksitleri yükseldi: Taksit asgari ücreti geçti

Son dakika haberi: TOKİ konutları hakkında açıklama geldi. Gelen açıklamada konut taksit miktarının asgari ücreti geçtiğine yer verildi.

TOKİ Başvuru 9 Ara 2023 0
TOKi konutlarının peşinat ve taksitleri yükseldi: Taksit asgari ücreti geçti

TOKİ konutları hakkında son dakika: Taksit miktarları yükseldi.

TOKİ konutları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Evrensel Gazetesi'nden Özlem Abayoğlu'nun kaleme aldığı yazısına baktığımızda en düşük peşinat bedelinin 275 bin lira olduğu ve konutların 240 ay olan vade sayısının 180 aya düşürüldüğü bildirildi. 300 bin lira olarak planlanan konutlar için şimdi 3 milyon liradan fazla fiyat biçildiği bildirildi.

Bu koşullara göre ödemelerin aylık 13 ile 18 bin lira arasında olacağı ve her 6 ayda bir memur maaşına gelecek zam oranında artacağı bildirildi.

Söz konusu haberde dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un sözlerine şu şekilde yer verildi: “Murat Kurum, vatandaşlarla yaptığı konuşmalarda yer tahsisinden dolayı gecikme olduğunu ancak bu gecikmelerden dolayı yaşanacak maliyet artışlarının vatandaşlara yansıtılmayacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı ise azami 1 buçuk senede teslim edileceğini söylemişti. Üzerinden 4 sene geçti yapımı bile yeni yeni başlıyor”

Proje ilk açıklandığı zaman ödemelerin sahip olduğunu söyleyen bir yurttaş, yapılan açıklamaya göre dairelerin bedellinin memur maaş artışına göre artacağı ve şimdi 3 buçuk milyon lira olduğunu, ancak ödemelerle bunun 10 milyonu geçebileceğini söyledi. Vatandaş, ne kadar peşinat verirse versin şimdi 18 bin lira taksit ödeyeceğini, bunun bir sene sonra da 25 bin liraya çıkabileceğini söyledi. Peşinatın ise 400 bin lira olduğu söylendi.

100 bin konut projesi kapsamında tamamlanan evler için vatandaşlar, şikayetvar adlı siteye şikayetlerini iletti. Söz konusu şikayette vatandaşlar, 280 bin liraya kaydolduklarını, ancak şimdi fiyatların 3.2 milyon liranın üzerinde olduğunu söyledi.

32 İLDE TOKİ KONUT BAŞVURUSU VAR

32 ilde Toki konut projesi başvuruları devam ediyor. Başvuru detayları için TIKLAYIN

Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç