TOKİ Konut Arsasında Taksitler Eşit mi , 6 Ayda Bir Memur Zammına Göre Artacak mı | İlk Evim Arsa
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Konut Arsasında Taksitler Eşit mi , 6 Ayda Bir Memur Zammına Göre Artacak mı | İlk Evim Arsa

TOKİ 1 milyon konut arsasında son dakika açıklaması geldi ve taksit ödemelerine dair detaylara yer verildi.

TOKİ Başvuru 12 Ekim 2022 15:02 0
TOKİ Konut Arsasında Taksitler Eşit mi , 6 Ayda Bir Memur Zammına Göre Artacak mı | İlk Evim Arsa

TOKİ ilk evim arsada taksitler sabit mi yoksa artacak mı?

TOKİ 1 milyon konut arsasında en merak edilen konu taksitlerin sabit mi yoska her 6 ayda bir artıp artmayacağı merak konusu oldu. Konut arsasına başvuru yapan vatandaşlar için TOKİ 1 milyon konut arsasında son dakika açıklaması geldi. TOKİ resmi sayfasından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1) Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı 9 yılda tercihe göre aylık veya yıllık eşit taksitlerle ve faizsiz olarak ödenir.

Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödendikten sonra, borçlanma tarihi, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 yıl sonraki tarihtir. Taksitler, peşinat tutarı yatırıldıktan 1 yıl sonra başlamak üzere, yıllık taksitler halinde 9 yılda 9 eşit taksitle veya aylık taksitler halinde 108 ayda ödenebilir. Ancak sözleşme aşamasında aylık ya da yıllık sözleşme tiplerinden sadece biri tercih edilecektir.

2- Kesinleşen arsa tahsisi sonrasında tahsis sahibinin yükümlülüklerini yerine getirmesini teminen noter onaylı taahhütname alınır.

3- Banka sözleşmesi sonrasında peşinat dekontu, noter onaylı taahhütname v.b. tüm belgelerin teslimi sonrasında tapu devri ipotekli ve takyitli olarak yapılır.

ÖZETLE

Bu açıklamaya bakacak olursak ödemelerin eşit taksitlerle faizsiz şekilde olacağı görüldü. Taksitler sabit olacak. Detaylı ödeme planı için TIKLAYIN

Kadın erkek TOKİ arsasına başvuru yapan diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için Facebook Grubumuza TIKLA KATIL

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç