TOKİ Konut, Arsa, İşyeri Kura Çekimi Canlı Yayınlanacak: Ne Zaman, Nerede, Hangi Kanalda?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Konut, Arsa, İşyeri Kura Çekimi Canlı Yayınlanacak: Ne Zaman, Nerede, Hangi Kanalda?

TOKİ 250 bin sosyal konut ve 1 milyon arsa ile işyeri projelerinin kura çekimi hakkında son dakika açıklaması geldi.

TOKİ Başvuru 17 Ekim 2022 23:52 3
TOKİ Konut, Arsa, İşyeri Kura Çekimi Canlı Yayınlanacak: Ne Zaman, Nerede, Hangi Kanalda?

TOKİ kura çekimi canlı yayında olacak.

TOKİ 250 bin sosyal konut, 1 milyon arsa ve işyeri başvurusu devam ederken vatandaşlar, kura çekiminin ne zaman nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili son dakika açıklaması Bakan Kurum'dan geldi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklamasında arsada 2 sene şartı olduğunu söyledi ve "Arsalar teslim edildikten sonra vatandaşımızın 2 yıl içinde inşaatını tamamlamasını öngörüyoruz. Süreçte aksaklıklar yaşanması durumunda vatandaşımıza kolaylık sağlayacağız. Yapım desteği istenmesi halinde TOKİ’miz onlara gerekli desteği sağlayacak. Biz müteahhit ile vatandaşımız arasında bir köprü görevi göreceğiz. TOKİ çoğunlukla birlikte hareket edecek, çoğunluğun yapım desteği istemesi halinde devreye girilecek." ifadelerini kullandı.

KURA ÇEKİMİ CANLI YAYINLANACAK

Bakan Kurum açıklamasının devamında kura çekimine değindi ve şu ifadeleri kullandı:

"Mart 2023’e kadar kuralar çekilecek. Noter huzurunda, adaletli bir şekilde yapılacak. Dileyenler yerinde görecek, dileyenler de canlı yayından takip edebilecek. İlk gün ya da son gün başvuran arasında bir fark olmayacak. Kura sonrasında da gerekli işlemler gerçekleştirilecek." Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak, merak ettiğiniz soruları sorumak için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

KONUTLAR NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Bakan Kurum sözlerinin devamında konutların yapımına değindi ve "Sosyal konut projesinde inşaatları 2 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. Depremle mücadelede de önemli bir adım olacak bu bizim için. 250 sektörü tetikleyen bir projeyi hayata geçiriyoruz. İlk etapta doğrudan 100 bin kişilik yeni istihdam oluşturulacak, ikinci etapla birlikte bu sayı 200 bine çıkacak."

28 EKİM'DE BÜYÜK MÜJDELER GELİYOR

Bakan Kurum , 28 Ekim'de açıklanacak seçim beyannamesine değindi ve beyannamede müjdeler olacağını söyleyerek, "Şehirlerimizdeki mülkiyet problemlerine ilişkin projeler yapıyoruz. Büyük müjdelerimiz var onları da inşallah ayın 28’inde Cumhurbaşkanımız milletimize açıklayacak." dedi.

KURA ÇEKİMİ CANLI YAYINI NE ZAMAN?

Kura çekimi Kasım ayından itibaren illerde başlayacak. İllerin kura çekimi duyuruları geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
vatandaşın parası beş ay kullanacak desene smaç bu zaten
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
vatandaşın parası beş ay kullanacak desene smaç bu zaten
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İlk temeller hangi şehirlerde atılıyor 25 ekimde